Ne propustite jedan od najvažnijih događaja za svakog pravog pivoljupca

FOTO: Facebook / Opatovina-The beer street

Ove nas godine na Opatovini očekuje preko 30 vrhunskih craft pivara iz Hrvatske i čitavog svijeta, te preko 100 vrsta vrhunskih craft piva!

Opatovina Beer Fest ove će se godine tako definitivno potvrditi kao tradicionalna manifestacija i jedinstveni dio turističke ponude Grada Zagreba. Sama Opatovina u međuvremenu već je postala središnje okupljalište ljubitelja piva u Hrvatskoj, ali i turistička atrakcija – ‘pivska ulica’, odnosno ‘Beer Street’ kakvom se diče npr. Dublin, London, München, Prag i druge europske i svjetske metropole.

Više od 100 vrsta domaćih craft piva

FOTO: Facebook / Craft Room
FOTO: Facebook / Craft Room

Ovaj vikend od 17 sati u petak 21. srpnja i u subotu 22. srpnja svi ljubitelji craft piva ne smiju propustiti sada već tradicionalni, treći Opatovina Beer Fest. Nakon dva iznimno uspješna Potepuhova pivska festivala u 2015., te prošlogodišnjeg izdanja u koji se uključila i cijela pivska ulica Opatovina, sada već naširoko (pre)poznata po ‘drugačijoj’, craft pivskoj karti – ove nas godine očekuje preko 30 vrhunskih craft pivara iz Hrvatske i čitavog svijeta, te preko 100 vrsta vrhunskih craft piva!

I ovoga će puta na Trgu Petrice Kerempuha ispred kultnog zagrebačkog lokala Potepuh – koji je u međuvremenu postao punokrvni irski Harat’s pub – isto kao i duž cijele ulice Opatovina ispred lokala Carpe diem, Ro& Do, Craft Room, Kvazar i Tolkien’s house, svoje vrhunske pivske uratke predstaviti domaći craft pivari kao što su Zmajska pivovara, Varionica, Nova Runda, Garden Brewery, Pulfer, Križevačka pivovara, Pivionica, Medvedgrad, LAB Split, Crafter’s, Prvo Viško Pivo, Lepi Dečki iz Međimurja, zagrebački brew-pub Mlinarica, Međimurski proizvođač craft cidera Buzdovan, Visibaba…

FOTO: Facebook/ Visibaba Brewery
FOTO: Facebook/ Visibaba Brewery

U slavonskom kutku moći će se probati piva pivovara Bošnjak (Nova Gradiška), Slawoner (Požega), Becker’s (Osijek) i Hepburn (Županja).

Ekskluzivne pivovare iz inozemstva

Također, očekuju se brojna piva doista ekskluzivnih pivovara iz inozemstva –Bevog i NextLevelBrewing iz Austrije, Northern Monk, Fivepoints, Magicrock, Brickbrewing, Tinyrebel, Villages i Gipsyhill iz Ujedinjenog kraljevstva, Galwaybay iz Irske, Mikkeller, BeerHere, Dry&Bitter i Amager iz Danske, Omnipollo iz Švedske, Sawdust iz Kanade, te EvilTwin i Westbrook iz SAD-a.

Svi lokali na Opatovini – Carpe diem, Ro& Do, Craftroom, Kvazar i Tolkien’s house, za posjetitelje spremaju doista jedinstven doživljaj – cijela ulica rezervirana je samo za bogatu ponudu najboljeg piva! Kako bi doživljaj bio potpun, i ove se godine za posjetitelje pripremaju i slasni pivski zalogaji, kaoi live svirke i DJ nastupi.


Komentari