Ljubitelji Japana, cosplaya i igara udahnite: Uskoro počinje Pandakon!

Zvonimir Ferina

Konvencija azijske kulture ‘Pandakon’ održat će se 23. i 24. rujna 2017. u klubu Močvara, a dnevna cijena ulaznice je 10 kuna.

Pandakon je konvencija koja se tematski većinskim djelom orijentira na Japan. Ove godine popratne tematike su : 80-e i 90-e Japana, te 100 godina japanske animacije. A svi se sjećamo Mjesečeve ratnice, jedne od prvih anime junakinja koja je osvojila srca diljem svijeta. Ona je kasnije otvorila put mnogim drugim anime serijama, ali i stripovima.

Ako ste i sami zaljubljenici u Japan i njegovu kulturu na konvenciji ćete pronaći projekcije, predavanja , panele, kvizove, vanjske aktivnosti, karaoke&dancing, boardgejmanje, igraone ali i druga događanja vezana uz zanimljivu vam tematiku.

Ulaznice će se moći kupiti na ulazu, gdje ćete dobiti i popratni pregled sadržaja i drugih stvari, a detalje o programu, popis sudionika, prijave na Cosplay natjecanje, kao i raspored programa objavljivat će se postepeno na samom eventu, te i na stranici: https://pandakon.wordpress.com/

Kako je sve nastalo?

Ideja je začeta na Facebook grupi CosplayCon na kojoj se pokazala velika zainteresiranost za događanje ovakvog tipa. Stvar je zatim i ozbiljno pokrenuta 2013. godine sa skromnim prostornim i vremenskim mogućnostima, no uz potporu fanova nastavila se razvijati do danas.


Komentari