KOMIČARSKA SENZACIJA DOLAZI U ZAGREB: On je jedan od najsmješnijih likova u regiji, a evo i zašto (VIDEO)

Svjetski poznati video-autor, performer i konceptualni umjetnik po prvi puta predstavit će se hrvatskoj publici u formi stand-upa u Studiju Smijeha 29.1.

“Radi se o krasnoj zabavi koja okuplja krasne ljude da se krasno zabavljaju”, ovim riječima, u svom prepoznatljivom stilu, svoj nastup pod nazivom Private party u zagrebačkom Studiju Smijeha 29.1. najavljuje trenutno jedan od najtraženijih bosanskohercegovačkih suvremenih umjetnika Damir Nikšić koji je studirao na likovnim akademijama u Sarajevu, Milanu i Bolonji te se usavršavao na uglednom američkom sveučilištu University of Arizona od 2000.-2004.

Kreativni 45-godišnjak izlagao je i na 50. Venecijanskom bijenalu u međunarodnoj sekciji, kao i u brojnim svjetskim galerijama i muzejima, a široj je javnosti Nikšić postao poznat nakon performansa If I wasn’t muslim, koji je prikazan i na televiziji.

Neki njegov stil izražavanja smatraju zbunjujućim, drugima promiče poanta, no većina ipak shvaća poruku koju pokušava prenijeti te ga smatraju izuzetno duhovitim. Posebno zato što se najčešće bavi temama kao što su orijentalizam, rasa i politika koje na komičan način secira kroz karikiranje svakodnevice cijele regije, ali i našega mentaliteta.

U posljednjih nekoliko godina Nikšić je sve prisutniji na društvenim mrežama zahvaljujući kojima je postao poznat i u Hrvatskoj. Upravo njih, izabrao je za medij u kojem će raditi, pa se nakon muzeja i galerija posvećuje svom You Tube kanalu na kojem mu pojedini uraci imaju preko 200 000 i 400 000 pregleda.

A kako će na njegov društveno angažirani nastup reagirati zagrebačka publika saznat će odabrani pojedinci koji se nađu na njegovom Private partyju u Comedy Clubu Studio Smijeha u petak 29. siječnja.

Studio Smijeha prvi je hrvatski i regionalni klub stand-up komedije i kao takav na dnevnoj bazi nudi vrhunsku zabavu u obliku stand-up komedije (bilo profesionalne ili amaterske, strane ili domaće), improvizacijske komedije i drugih sadržaja poput tematskih zabava ili cjelodnevnog chill out ugođaja u kafiću u sklopu kluba. Klub je službeno otvoren 1. travnja 2011. godine, no i prije toga Studio Smijeha bio je centar za zabavne aktivnosti, nastupe, druženja…

Od samog osnutka ekipa udruge Studio Smijeha neprestano radi na izgradnji hrvatske stand-up comedy scene te razvoju domaćih stand-up komičara. Stalni članovi Studija do sada su posjetili više od 50 gradova i mjesta u Hrvatskoj, više od 20 gradova u Srbiji, BiH, Sloveniji i Makedoniji, održali nastupe u Londonu, Amsterdamu, Budimpešti, Barceloni, Sofiji i Monteruxu te sudjelovali na brojnim zabavnim festivalima u zemlji i inozemstvu, pomagali u humanitarnim akcijama, gostovali u raznim TV emisijama, čak se pojavljivali u glumačkim angažmanima u popularnim hrvatskim serijama.


Komentari