Koje zagrebačke muzeje trebate posjetiti ovog rujna

Uvijek je pravo vrijeme za dozu kulture i posjet prekrasnim zagrebačkim muzejima

Muzej Mimara u do kraja rujna ima izložbu koja je vrijedna za popratiti. Izložba je posvećena  30. obljetnici djelovanja Muzeja Mimara i hommage velikom donatoru Anti Topiću Mimari i njegovu plemenitu životnom cilju tako i svim ostvarenjima kojima su ispunjena tri desetljeća djelovanja muzeja i koja su, nesumnjivo, potvrdila donatorovu viziju. Osim toga, do 21. rujna postavljena je izložba “Styrian Art Goes Zagreb” koja predstavlja djela suvremenih umjetnika iz Štajerske.

Styrian-art-goes-Zagreb (1)

Tehnički muzej Nikola Tesla do kraja rujna ima izložbu Koji je tvoj (z)broj? – Povijest računanja od abakusa do kalkulatora, čiji je cilj upoznati javnost s poviješću računanja.

Barokni sjaj Venecije čeka vas u Muzeju za umjetnost i obrt kojom na svojevrstan način zatvara predstavljanje talijanskog baroknog slikarstva od početaka baroka i izložbe Caravaggiove Večere u Emausu, preko Guercino: Svjetlo baroka do kraja baroka s pomnim odabirom radova Giambattiste i njegova sina Giovanni Domenico Tiepola te njihovih suvremenika. U sklopu festivala Organ vida možete razgledati izložbu suvremene finske fotografije: “Neovisnost kroz objektiv” koja će biti postavljena do 20. rujna.

Etnografski muzej još uvijek ima hvalevrijednu izložbu “Glavom i bradom” – razmisli i udomi! izložbu fotografija Svena Čustovića u sklopu kampanje Skloništa za nezbrinute životinje grada Zagreba i MC Hollister „Zaustavi se i razmisli. Udomi!“

Muzej prekinutih veza nezaobilazna je stanica kada ste u šetnji Gornjim gradom, a u njemu uvijek možete pronaći osebujnu kolekciju predmeta koje su ostavili bivši ljubavnici, te su popraćeni kratkim opisima. Ako ga još niste posjetili učinito već ovog vikenda.

 


Komentari