Isprobali smo! Ovo je najbizarniji način za ublažavanje opeklina od sunca, ali pali!

hr.wikipedia.org

Preskočite jogurt i iskušajte ovu kupku!

Vatrene temperature vladaju Hrvatskom, jedan toplinski val je iza nas, a očekujemo ih još. Iako savjet o izbjegavanju sunca u periodu od 11 do 17 sati vrijedi, činjenica je da ne mogu svi izbjeći dnevne aktivnosti u to vrijeme, a oni koji su negdje na obali to zasigurno i ne žele.

Dok će se onima s prirodno tamnijim tenom teško dogoditi nezgode, oni svjetliji znaju da nije potrebno puno vremena na direktnoj sunčevoj svjetlosti za nimalo ugodne opekotine. Još se uvijek držimo jogurta koji će ohladiti kožu i ublažiti „prženje“ koje osjećate, ali naletjeli smo na recept za kupku koji odlično funkcionira.

Naime, riječ je o starom irskom receptu u kojem kadu napunite hladnom vodom i ulijete Earl Grey čaj, legnete u kadu, naravno, i provedete u toj kupki minimalno 15 minuta.

Tanin i bergamont iz listića čaja umiruju i osvježavaju kožu te je vraćaju u prirodnu ravnotežu, dodatan bonus je što kupka miriše divno! Jedina negativnost ovog jednostavnog recepta što vam je potrebna cijela kutija čaja, odnosno nekih 20 vrećica – ali kada imate opekline, to je mala cijena za platiti!

Za sve vas koji kadu nemate ili želite tretirati samo određeni dio, skuhajte nešto koncetriraniji čaj od 5 do 7 vrećica u pola litre vode, dopustite da se ohladi i vrećicama direktno tapkajte mjesta s opeklinama par puta dnevno. Rezultate ćete vidjeti već nakon jednog dana, crvenilo će nestati, a koža poprimiti brončani sjaj! Mi smo se u učinkovitost ovog recepta uvjerili, a na vama je da ga iskušate ako vam zatreba…


Komentari