Franckovo veliko iznenađenje na Svjetski dan kave: Otkrijte gdje popiti besplatnu kavu

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Najpopularnija kava slavi 125. rođendan i za vas su pripremili iznenađenje!

Mnogi je je piju i tijekom cijelog dana, tražeću u njoj kratku pauzu, utjehu, stimulans…Hrvati je popiju oko 5,1 kilograma godišnje.

Ali zašto je toliko volimo?

Jedan od najpraktičnijih razloga – i onaj najpopularniji – je taj da nas kava razbuđuje. Stimulira naš mozak i drži nas na nogama – bilo ujutro ili kad imamo toliko posla da nam odmor baš i nije opcija. Puno je brandova koji se nastoje probiti na tržište, ali kava je jedan od proizvoda kod kojeg potrošači ostaju vjerni onima najboljima i najdugovječnijima.

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

Franck ove godine slavi svojih 125 godina!

Kod Hrvata je to Franck kava. Ravnopravno stoji uz neke najdugovječnije globalne brandove koji su uspjeli preživjeti sve tržišne izazove i opstati dulje od stoljeća. Franck je uspio u svih 125 godina opstati kao brand koji je sinonim za kvalitetnu kavu koja se od prvog dana proizvodi na istom mjestu – u zagrebačkim tvorničkim pogonima u Vodovodnoj ulici.

Čak štoviše, Franck grupa je u prvoj polovici ove 2017. godine zabilježila rast od 8 posto u odnosu na isti taj period prošle godine. Povećana je i prodaja i tržišni udio u najznačajnijim kategorima u Hrvatskoj i na najvećim izvoznim tržištima. Na slovenskom tržištu Franck je također zabilježio rast u kategoriji mljevene kave, a u odnosu na prošlu godinu ostvaren je količinski rast prodaje od 3 posto i 1.2 posto vrijednosno.

Jer većina ljudi bez svoje kavice naprosto ne želi i ne može. A zašto i bi?

Ona uvijek znači predah i neku dobru priču, druženje i novosti, kava je oduvijek duboko utkana u kulturu ovih prostora.

Ako nemaš za kavu – eh, to znači da ti je stvarno loš period u životu.

Ali i za taj se dio pobrinuo Franck. Naime, za Međunarodni dan kave, koji se obilježava ove nedjelje, 1. listopada, časti sve koji vole kavu u bistrou Johann Franck na središnjem gradskom trgu u Zagrebu! I to u periodu od 10 ujutro do podneva – svi kavoljupci mogu besplatno popiti svoj omiljeni napitak.

franck 3

Franck 125 YEARS EDITION espresso u povodu 125. rođendana

Franck koji je svoju priču započeo još 1892. godine u Zagrebu kao dio njemačkog multinacionalnog poduzeća “Heinrich Franck Söhne”, prozvodio je kavovine sve do Drugog svjetskog rata, a onda se uspješno prebacio i na proizvodnju praškova, čajeva, pudinga, kao i grickalica. Svoju poziciju na tržištu Franck svih ovih godina održava kvalitetom proizvoda i stalnim inovacijama.

Ide i u korak sa željama potrošača i modernim vremenima, te se tako na tržištu može naći i espresso kava vrhunske kvalitete “Franck 125 YEARS EDITION”, napravljena specijalno za 125. godišnjicu Francka.  Dok je pijuckate možete osjetiti egzotičnu aromu kave koja je uzgojena na najboljim plantažama Latinske Amerike i Kolumbije. I barem na tren ne samo uživati u vrhunskom okusu, nego i – otputovati!


Komentari