Booksa vas vodi na putopisno predavanje o Keniji

Facebook

Putopisno predavanje o Keniji održat će Nikolina Boro i Lea Lesjak.

“Želimo vam ispričati priču o svom volonterskom putovanju u Keniju u srpnju 2017. godine. Odmah nakon slijetanja u glavni grad Nairobi, suočivši se s ogromnim brojem siročadi i tzv. street children (djece koja žive na ulici i ovisna su o ljepilu, kako bi lakše podnosila glad), postaje nam jasno da će Kenija diktirati tijek ovog putovanja, koliko i mi same.

Odvest ćemo Vas u Kiberu u Nairobiju, drugi najveći afrički slam, u kojem bez adekvatnog sustava vodoopskrbe i bez kanalizacije živi dva milijuna ljudi. Pokazat ćemo Vam i Mombasu – kenijski centar seksualnog turizma i dječje prostitucije, popularno odredište među Europljanima. Nakon toga želimo da upoznate Kitale, mjesto koje je mjesec dana bilo naš kenijski dom i predivnu djecu, čije vas tužne i strašne sudbine neće ostaviti ravnodušnima.

Upoznat ćemo Vas i s plemenom Pokot, njihovim vjerovanjima i običajima, koji uključuju obrezivanje djevojčica i sklapanje brakova u predpubertetskoj dobi.

No, želimo s vama podijeliti i to kako se naša kenijska priča nastavila nakon povratka u Zagreb, gdje smo zajedno sa sedam prijateljica osnovale Krug ljubavi, humanitarnu udrugu koja danas putem programa sponzorstava omogućuje školovanje sedamdesetero djece, koja zahvaljujući donacijama idu u novoizgrađenu školu”, piše u najavi za ovo životopisno predavanje.

Predavanje će se održati u Booksi, Martićeva 14d u 19 sati.

 


Komentari