Bista Lole Ribara ostaje; Mikulić: Mi se ovdje trebamo baviti komunalnom problematikom

FOTO: Dražen Komar

U trećem nastavku 6. sjednice, zastupnici zagrebačke Gradske skupštine većinom glasova nisu prihvatili inicijativu Kluba gradskih zastupnika Neovisni za Hrvatsku za uklanjanje biste Ive Lole Ribara zajedno s amandmanom zagrebačkoga gradonačelnika Milana Bandića kojima je prihvatio tu inicijativu.

Za taj prijedlog glasovalo je 16 gradskih zastupnika, 15 je bilo protiv, a 10 suzdržanih.

“Što se tiče Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i njezinih zastupnika mi ćemo biti suzdržani i to smo zadnji puta najavili. Prema tome, ne vidim tu ništa sporno. Rekao sam i zadnji puta – mi držimo da se ovdje trebamo baviti komunalnom problematikom i komunalnim problemima. Dakle, vrlo otvoreno, moramo se baviti pitanjima otpada u gradu Zagrebu, azbestnim krovovima, prozorima na vrtićima, boljim prometnicama, a ne baviti se ideološkim temama”, rekao je predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić.

Na pitanje novinara čemu ta promjena jer je HDZ već jednom 1996. uklonio bistu, HDZ-ov Mikulić je rekao da ovi zastupnici 1996. nisu bili u Gradskoj skupštini.

“I ono što je stav našega Kluba, to je da ćemo biti suzdržani. Ne želimo se uvlačiti u ideološke rasprave, od toga se bolje i kvalitetnije u gradu Zagrebu ne živi i nema potrebe da se ovdje bavimo ideologijom. Ovo je treći nastavak sjednice, a o čemu danas pričamo – o Ivi Loli Ribaru? To je glavna tema. Zašto ne pričamo o rješenju prometa u gradu Zagrebu, o rješenju komunalnih problema? O rješenju kako ćemo izgraditi što više vrtića i škola, sve ono što nam je zaista potrebno. Moramo se okrenuti i baviti komunalnim temama. Temama koje nam omogućavaju za sve Zagrepčanke i Zagrepčane, za sve stanovnike grada Zagreba bolji i kvalitetniji život. Zato smo mi ovdje, dobili smo povjerenje i mi ga na taj način moramo opravdati”, istaknuo je Mikulić.

Na pitanje ugrožava li to vladajuću većinu u Gradskoj skupštini, Mikulić je rekao da ne razumije pitanje jer ga je novinar pitao koji je stav Kluba i on je rekao da će biti suzdržani. “I to je stav Kluba. U koaliciji vi trebate sjesti i razgovarati, ne morate se uvijek složiti u svemu. Prema tome, ne vidim ni jedan problem oko naše uloge”, rekao je Mikulić.

Zlatko Hasanbegović, gradski zastupnik Neovisni za Hrvatsku, prije početka trećeg nastavka 6. sjednice rekao je novinarima da je prošli put, u drugom nastavku te sjednice rasprava završena i oni su iznijeli svoje argumente.
“Dakle, zastupnike smo suočili s neoborivim dokazima da je riječ o protustatutarnom postupanju vezano uz postavljanje te biste i sada je na savjesti svakoga zastupnika da se o tome očituje i to je bila i svrha naše inicijative”, rekao je Hasanbegović.


Komentari