Besplatne radionice učenja i računalstva za osnovnoškolce

Foto: Pexels

Stigli su proljetni praznici čemu su se brojni školarci radovali kao ozebao suncu.

Da praznici ne bi bili samo vrijeme za igru i razbibrigu, za sve klince čija želja za znanjem ne poznaje dane u kalendaru, Futura Učionica organizira besplatne radionice učenja i računalstva koje će se održavati od 19. do 21. travnja.

Ako se poklope sunčani i topli dani, mnogim roditeljima proljetni praznici dobro dođu jer napokon imaju malo vremena za sebe dok se djeca igraju po parkovima, igralištima, bicikliraju ili rolaju. No, nesreća u sreći se krije ako imate znatiželjno dijete kojem praznici već nakon dva–tri dana postanu monotoni.

Vrijeme je da naučimo nešto novo

Za onog tko voli učiti, praznici bi bili idealno vrijeme za istražiti i naučiti nešto što se ne može iskusiti i savladati iz školske klupe. Jedan takav besplatan program tijekom ovih proljetnih praznika izvodi Futura Učionica.

“Cilj nam je mladima proširiti vidike znanjima koja ne mogu steći u klasičnom obrazovanju, stoga izvodimo radionice za koje smatramo da će dugoročno, u budućnosti biti zaista korisne našim polaznicima – kaže Sofija Pinjušić Ćurić, jedna od voditelja programerskih radionica. Tako će ove proljetne praznike od 19. do 21. travnja školarci u Futura Učionici moći otkriti kako lakše učiti te se upoznati sa svijetom računalstva.

Prva je na redu radionica učenja (19. travnja) na kojoj će polaznici kroz različite tehnike pamćenja, motivacije i organizacije savladati vještine koje će im pomoći u efektivnijem učenju i usvajanju radnih navika. Druga dva dana posvećena su računalima. 20. travnja odvijat će se software radionica na kojoj će se obrađivati osnove programiranja računalnih igara, dok će 21. travnja na radionici hardwarea polaznici moći sami složiti jedan mali, funkcionalni računalni sustav.

Radionice su namijenjene učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole, a ova edukativna druženja će se odvijati svaki dan u trajanju od dva školska sata, od 17:00 do 18:30.

Bilo bi šteta ostati bez svog mjesta

Budući da je sudjelovanje u radionicama u potpunosti besplatno, svim zainteresiranima se preporučuje što ranija prijava.

Broj mjesta je ograničen na maksimalno 15 polaznika po radionici, a predbilježba za jednu radionicu znači upravo to – prijavu na jednu radionicu, ne i cjelokupni program. Prijave su moguće putem službene elektroničke pošte ili telefonskog poziva, a za sve ostale informacije, posjetite internetsku stranicu ili službenu Facebook stranicu Futura Učionice.


Komentari