Uspomene iz Jabuke: Pročitajte ljubavnu priču o ‘Princezi iz Dubrave’ i slamateljici muških srdaca

Facebook/Jabuka

Prvi poljupci, prve slavne i neslavne veze, srednjoškolske simpatije. Mjesto zločina – kultni klubovi od Jabuke, Saloona pa sve do Lapa. Zagrepčani iz tog doba čuvaju najljepša sjećanja, što sretna, što ona manje sretna.

I dok Grad ruši kultni glazbeni klub, a Bandić tvrdi da je on “izmislio Jabuku” iako je imao samo 12 godina kada se klub otvorio, Zagrepčani se prisjećaju različitih dogodovština iz jednog od omiljenih odredišta.

Svoju je tužnu ljubavnu priču iz Jabuke na duhovit način sa svojim sugrađanima u grupi Dubrava Zagreb naš Kvart podijelio Vjekoslav.

Ispričao je kako je jednom davno, pred kraj srednje škole, pitao susjedu, djevojku koja nije ni znala mu je cura i, kaže, pravu Princezu iz Dubrave, hoće li s njim izaći u grad, kino, kazalište, što god želi.

Rekla mu je da bi vrlo rado izašla s njim, no da ima puno posla u kući i da mora učiti jer je MIOC težak.

“Teže bi mi bilo da je pristala, na odbijanja sam i tad već bio navikao, prihvatim lažnu mogućnost da ćemo izaći koji drugi put. Naivan kakav sam i ostao, ispričao sam bandi kakav sam odbijanac dobio, te se svi čoporativno navečer uputismo u Jabuku, tamo je svirala glazba koju volimo. Nedaleko šanka vidjeh Princezu u društvu kravatiranog starijeg momka, kako se u buci glazbe koju nije voljela njemu veselo smiješi.

Poniženju nije bilo kraja jer je sve to vidio i moj čopor iz Dubrave, očekivali su da joj odvalim bar jedan šamar a njega prepustim njima, mrzili su njegov urbani stil i urednost kojom je odisao. Umjesto toga rekoh im da idemo kući u Dubravu, no naravno da sam time potrošio svoj ugled i kapacitet da ih i dalje vodim. Nesklonost nasilju i nesnalaženje sa iskonskim neprijateljem – ženama – nije baš preporuka za leadera.

Sada kad vidim da gradonačelnik namjerava rasturiti Jabuku, kultni klub moje mladosti, ima u tome apsolutnu podršku iz gore navedenih razloga, tu sam prvi put upoznao žensku ćud i bio školovan za dalje. A tko ovdje cijeni školovanje, zašto bih i ja?” zapitao se Vjekoslav i nasmijao svoje sugrađane, kojima je otkrio da “Princeza iz Dubrave”, koja mu je slomila srce, danas neovisno o izabranom partneru veoma uspješna žena jer, kako tvrdi ovaj Zagrepčanin, “nije izabrala njega”.


Komentari