(VIDEO) U ZKM-u pogledajte plesnu predstavu koja govori o kumicama s Dolca

Zagrebački plesni ansambl u rujnu najavljuje četiri izvedbe dviju plesnih uspješnica: predstave Plac u koreografiji  jedne od najpoznatijih koreografkinja azijskog suvremenog plesa

Predstava Plac – Cai shichang bit će izvedena u utorak i srijedu, 12. i 13. rujna u Zagrebačkome plesnom centru u 20 sati, a The Devil’s Garden u utorak i srijedu, 19. i 20. rujna u Zagrebačkome kazalištu mladih u 20 sati. Također, Zagrebački plesni ansambl krajem rujna gostovat će na Međunarodnom festivalu suvremenog plesa Edanco u Dominikanskoj republici, gdje će izvesti dijelove predstave Spone španjolskog koreografa Roberta Olivana.

Festival Eurokaz premijerom interdisciplinarno-antropološko-plesnog projekta Plac – Cai Shichang obilježio je u srpnju 30 godina postojanja. Predstava je nastala u koprodukciji Eurokaza, Zagrebačkog plesnog ansambla i Zagrebačkog plesnog centra, te u koreografiji jedne od najpoznatijih koreografkinja azijskog suvremenog plesa, Kineskinje Wen Hui.  Predstavu izvode plesačice Andreja Jandrić, Sintija Kučić, Petra Valentić i Kasija Vrbanac.
Kazališno-plesni projekt Plac – Cai shichang orkestrirana je dramaturška vratolomija plesa, gestualnog teatra, dokumentarnih približavanja i izložbe začudnosti nad svakodnevnim alatkama zagrebačke tržnice Dolac i središnje tržnice u Pekingu – tih bučnih i užurbanih mjesta susreta, proizvodnje i potrošnje, panorame najrazličitijih proizvoda, ali i ljudskih strasti, koje su, suočene sa stalnom neoliberalizacijom tržišta, postupno i neizbježno počele urušavati.

 

 

Plac – Cai Shichang istražuje i umjetnički predstavlja životna iskustva kumica – žena u neizvjesnim socioekonomskim uvjetima suvremenog društva, promjenu prirode njihova rada, način na koji promjene tržišta utječu na njihove živote te mijenjaju kulturni identitet lokalnih zajednica i društva u cjelini. Predstava će biti izvedena u utorak i srijedu, 12. i 13. rujna u Zagrebačkome plesnom centru u 20 sati.

 


Komentari