(VIDEO) Čarobni Messi u utakmici biti ili ne biti hat-trickom odveo Argentinu na SP!

Nogometaši Argentine na krilima Lea Messija u posljednjem kolu južnoameričkih kvalifikacija uspjeli su izboriti plasman na SP u Rusiji. 

Gaučosi su morali pobijediti neugodni Ekvador u gostima, a tamo nisu slavili još od 2001. godine. Otvaranje utakmice bilo je šokantno za Argentince, jer je Ibarra zabio gol nakon samo 38 sekundi igre, i činilo se da će se Argentina raspasti. No, Messi nije htio gledati SP na televiziji te je odigrao utakmicu za pamćenje, zabivši do kraja hat-trick.

Već u 12. minuti nakon duplog pasa s Di Marijom izašao je sam ispred vratara i probušio ga za poravnanje rezultata. Samo 5 minuta kasnije Argentina je povela 2-1, Messi je ukrao loptu na rubu kaznenog prostora i ljevicom zakucao loptu pod gredu. To je bio 20. gol Messija u južnoameričkim kvalifikacijama čime je postao najbolji strijelac u povijesti kvalifikacija, a do kraja je zabio još jedan.

U 62. minuti nakon lijepog primanja lopte i laganim polulobom pogodio je za 3-1 i odveo Argentinu direktno na SP.

Argentina uoči ovog kola nije bila sigurna ni hoće li joj pobjeda biti dovoljna za 4. mjesto koje vodi direktno u Rusiju, no rezultati drugih utakmica išli su joj na ruku,  Peru je remiziramo s Kolumbjiom, a Čile je poražen kod Brazila.

https://www.youtube.com/watch?v=hFNYEsrX2ZU

Messi je s ova 3 gola došao do brojke od 61 gola za Argentinu u 122 nastupa te se dodatno učvrstio na prvom mjestu najboljih strijelaca u povijesti reprezentacije. Gabriel Batistuta je postigao 54 gola, Hernan Crespo 35, a Maradona 34.

Rezultati by SofaScore


Komentari