Split spreman za HEP EUROPA CUP!

U organizaciji HEP EUROPA CUPa završavaju se posljednji detalji, a Split je spreman za domaćinstvo novog velikog sportskog događaja – priopćeno je na konferenciji za novinare održanoj u ŠC „Bazeni Poljud“ – na kojoj su se javnosti obratili izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza, Perica Bukić; reprezentativci Maro Joković i Ivan Krapić te predstavnik Grada Splita, Hrvoje Akrap.

„Očekuju nas četiri dana vrhunskog vaterpola, a ovaj je turnir prava prilika da još jednom pokažemo što možemo kako bi se što bolje pripremili za nadolazeće Europsko prvenstvo u srpnju u Barceloni. Naša je obveza dati svoj maksimum, a uvjeren sam kako će Split biti odličan domaćin“  – poručio je Bukić naglasivši kako je Split grad vaterpola koji zaslužuje i više od ovoga turnira – prilikom čega je najavio: „u budućnosti se nadam i većim natjecanjima, koja ćemo ovdje nastojati dovesti već 2022. godine, kada se planiramo natjecati za domaćina Europskog vaterpolskog prvenstva.“

Podsjetimo, u Splitu će se na gradskim bazenima od 15. do 18. veljače odigravati susreti skupine B ovog novog formata natjecanja krovne europske vaterpolske federacije LEN, a aktualni svjetski prvaci Barakude – sučelit će se s reprezentacijama Srbije, Grčke, Nizozemske i Malte.

O očekivanjima u bazenu, očitovao se i reprezentativac Ivan Krapić, koji je poručio: „Grčka i Srbija odlične su i izuzetno motivirajuće ekipe, ali mi smo svjetski prvaci, koji igramo kod kuće i imamo se pravo nadati najboljem.“ S njim se složio i Maro Joković naglasivši kako je kvaliteta na našoj strani, ujedno izrazivši očekivanja za fer i korektnom igrom.

Na organizaciji i uređenju bazena, kao i odabiru Splita za domaćina ovog događaja, Hrvatskom vaterpolskom savezu je ispred Grada Splita zahvalio Hrvoje Akrap poručivši: „Nadamo se da će tribine biti popunjene, a pozivam građane Splita – grada sportskih događanja – da u što većem broju dođu i uživaju u vrhunskom vaterpolu.“

Inače, ulaznice za sve utakmice – kojih još ima u prodaji – moguće je nabaviti svakog natjecateljskog dana od 16 sati na ulazu za gledatelje, kao i preko sustava TicketShop (https://www.ticketshop.hr/hr/e/hep-europa-cup-vaterpolo/1702) ili fizički na lokacijama: Tisak Media (City Center One – Split), Dancing Bear Split (Dioklecijanova 6), Croatia Records (Narodni trg 11), Cro Fan Shop (City Center One; Trogirska 10), Smokvina travel d.o.o. (Matošića ulica 10).

Cijena ulaznice je 50 HRK po danu za sve utakmice, osim u slučaju utakmice Hrvatska-Srbija, koja je humanitarnog karaktera po cijeni od 100 HRK, a sav iznos od te utakmice Hrvatski vaterpolski savez će donirati dječjem domu Maestral za kupnju novog kombi vozila kako bi se djeci omogućilo bavljenje sportskim aktivnostima.


Komentari