Unatoč kiši, grad je pun života i šarenila.

Zagreb je lijep u svako doba dana i godine, a posebno kada se ljeti nad njime skupe gusti oblaci. Nakon nesnosnih vrućina, kiša i temperature napokon su odlučili biti milosrdniji. Gradske ulice su isprane a u njima se zrcale ponosi HNK i Saborna crkva Preobraženja Gospodnjeg.

A na ulicama vlada prava mala parada kišobrana. Im ih crnih i crvenih, točkastih i ispunjenih linijama. Šarene se ulice grada te Ilica postaje prava modna pista najljepših kišobrana. A na Dolcu glavu čuvaju već poznati crveni kišobrani. Simboli grada.

Nekima je nošenje kišobrana teško i nepotrebno, jer lakše je staviti kabanicu i šetati po kiši. Ova je obitelj odlučila provesti vrijeme na kiši s kabanicama, jer lakše je doživjeti grad kada se ne boriš s kišobranima koje nosi vjetar.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

A neke je kiša jednostavno iznenadila. A možda je i nije. Vožnja biciklom po kiši može biti pravo olakšanje i osvježenje nakon vrućih dana.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Bez obzira na kišu, trg bana Jelačića pun je života i živopisnih slika. Kiša nije nikoga spriječila da u njemu uživa ili da propusti svoju uobičajenu subotnju kavu na trgu.

Komentari