(FOTO) Tragikomičan prizor: Pogledajte na koji način se pojedini Zagrepčani ‘prisjećaju’ Tita

Kulturnjaci 2016

Ne propušta se prilika da se građane podsjeti na “sve prednosti” totalitarističkih režima i velikih vođa.

Iako je tema oko imena, odnosno preimenovanja Trga maršala Tita iza nas, te bi time poglavlje ustaša, partizana, komunista, Pavelića te na koncu Tita, konačno trebalo biti zatvoreno, čini se da su pojedinci čvrsto odlučili ne maknuti se s mrtve točke ideoloških borbi.

Pa dok je najvećem dijelu Hrvata “pun kufer” nebitnih tema koje ne pridonose poboljšanju životnog standarda, onaj drugi dio ne propušta priliku da građane podsjeti na “sve prednosti” totalitarističkih režima i velikih vođa.

Tako je jedna kreativna glava, u uvjerenju da je iznimno duhovita, odlučila pojasniti puku da je Tito bio “heroy” te usput, ovom informacijom pridonijeti uništavanju ionako otužnih fasada. Za ove potrebe izabrana je zgrada u Martićevoj 19, ulici koja se, inače, ponosi hvalevrijednim projektom Design District zbog kojeg brojni turisti obilaze ovaj šarmantni zagrebački kutak.

Eto, dragi Zagrepčani, nadamo se da vam je informacija o Titu heroju uljepšala dan, baš poput žvrljotine koja je “uljepšala” još jednu zagrebačku fasadu. Također, nastojimo vjerovati da su ispisane rečenice razmjerno vrijedne novčanom iznosu koji će se izdvojiti za skidanje istih sa zida.

“Duhoviti” počinitelj za sada je nepoznat.


Komentari