(FOTO) Našli smo staru fotku Dinamovog stadiona: Možete li vjerovati da je nekad ovako izgledao?

FOTO: groundhopping.se

Prisjetimo se kako je stadion izgledao prije “ulupanih” silnih milijuna.

Koliko god mi voljeli Zagreb, Maksimir i Dinamo jedno moramo priznati – Dinamov stadion u Maksimiru danas je ruglo grada. Za taj nas stadion vežu najljepše uspomene, povijset i tradicija, no budimo realni, danas ga gledamo s tugom i gorčinom.

U navodnu obnovu našeg stadiona ulupano je preko 45 milijuna eura, kako se procjenjuje, iako sama slika današnjeg Maksimirskog stadiona govori više od tisuću riječi. Podsjetimo, za isti taj iznos bundesligaš Augsburg je 2009. godine dobio novi stadion, Augsburg Arenu.

No, prisjetimo se kako je stadion izgledao prije “ulupanih” silnih milijuna, prije Mamića i prije Bandića koji su ga sve ove godine “lickali” i pompozno najavljivali spektakularnu građevinu.

Zlatko Šapina/Facebook/Zagreb kakav je bio nekad
Zlatko Šapina/Facebook/Zagreb kakav je bio nekad

Iako nije bio natkriven niti je imao one skupe, izdržljive i nezapaljive sjedalice koje su već danas u derutnom stanju, ne možemo se oteti dojmu da su ga svi silni “radovi” poprilično uništili te ga pretvorili u nedefiniranu poluraspadnutu staklenu zgradu koja nagrđuje jedan od najljepših zagrebačkih kvartova.

I tako dolazimo do zaključka da su Dinamo i njegov stadion bez svih tih milijuna bili puno ljepši nego danas, s “uloženim” astronomskim iznosima koji se iz godine u godinu penju u nebesa.

Možda je ljubav bitnija od kuna i eura u nečijem džepu…

 


Komentari