(FOTO) Spektakularno otvorenje nove sezone sa 150. izvedbom Mamma Mie!

FOTO: Saša Novković

Veličanstveni početak nove sezone zagrebačkog Kazališta Komedija.
Do posljednjeg mjesta ispunjeno kazalište, zarazan osmijeh i gromoglasni pljesak, svevremenski hitovi grupe ABBA i vrhunske glumačke interpretacije, slika je koja je obilježila početak 67. sezone zagrebačkog Kazališta Komedija. 150. izvedba mjuzikla Mamma Mia najavila je bogatu sezonu Kazališta Komedija, a sudeći po reakcijama brojne oduševljene publike, koja je ovacijama nagradila sjajan glumački postav, za ovu će se predstavu tražiti karta više i u trećoj godini izvođenja.

FOTO: Saša Novković
FOTO: Saša Novković

Renata Sabljak, Đani Stipaničev, Ivan Čuić, Mila Elegović, Nina Kaić Madić, Adalbert Turner I Ronald Žlabur ponovo su osvojili srca publike koju je sinoć dočekalo i posebno iznenađenje. Naime, iako je u ulozi Sophie trebala nastupiti Ana Magud, zbog bolesti je morala propustiti svečano otvorenje pa se na pozornici pojavila Vanda Winter te tako najavila skori povratak nakon više od godinu dana izbivanja što je publika nagradila velikim pljeskom.

FOTO: Saša Novković
FOTO: Saša Novković

Ova je izvedba mjuzikla Mamma Mia! bila ujedno i otvaranje prve kazališne sezone u mandatu novog ravnatelja Krešimira Batinića.

150. izvedbi mjuzikla prisustovala su brojna poznata lica.

Među posjetiteljima pojavila su se lica s političke scene.

FOTO: Saša Novković
FOTO: Saša Novković

Omiljeno zagrebačko kazalište ove će sezone obilježiti čak pet premijera. Prva na rasporedu je predstava Revizor Nikolaja Vasiljeviča Gogolja koja će premijerno biti izvedena 20. listopada 2017, a još nas očekuju i Faraon iz Ilice je mrtav autorice Milane Vuković Runjić koja će nas vratiti na šarenu pozornicu Zagreba 1929. godine, koncertna izvedba rock-opere Andrewa Lloyda Webbera Jesus Christ Superstar koja će se 2. ožujka 2018. godine izvesti u KD Vatroslav Lisinski, premijera satirične komedije Opet On, suvremenog autora knjige Timura Vermesa koja na pozornicu dovodi Hitlera, a posljednja premijera tekuće sezone bit će mjuzikl Alphonsine autora Veseljka Barešića, 5. svibnja 2018. godine.

Sezona 2017./18. predstavlja i nekoliko repriza pa će se na kazališnim daskama uz već najavljeni mjuzikl Mamma Mia! naći i Byron Darka Domitrovića i Mire Gavrana, Jalta, Jalta Milana Grgića i Alfija Kabilja, opereta Kneginja Čardaša Emericha Kalmana te komedije Čisto ludilo Paula Portnera, Bljesak zlatnog zuba Mate Matišića, Talijanski slamnati šešir Eugenea Labichea i Nije bila peta, bila je deveta Alda Nicolaija. Ponovo ćemo uživati i u Operetnom expressu Vida Baloga i Krešimira Batinića te mjuziklu Aida Tima Ricea i Eltona Johna.
Ulaznice za predstave Kazališta Komedija se mogu osigurati putem sustava www.ulaznice.hr, na službenim prodajnim mjestima – blagajni Oktogon od ponedjeljka do petka od 8 do 17 sati, a subotom od 8 do 13 sati te blagajni Kaptol sat i pol prije početka predstave.


Komentari