(FOTO) Fotka za pamćenje: Prizor Kvatrića oduševio Zagrepčane

Ivan Ramađa

Kvaternikov trg, nekada trg-tržnica i kao takav duša grada.

Nakon preuređenja (2008. ) te preseljenja popularnog “placa” na ugao Martićeve i Šubićeve, neizbježno se postavlja pitanje koliko se preuređeni “Kvatrić” koristi u skladu s namjenom i koliko je postmodernističko preuređenje uspješno?

Ukoliko se vratimo deceniju unatrag, prisjećamo se slike šarenila i živosti šarmantnog zagrebačkog trga, simpatične kumice koje su svojim osmijesima uljepšavale dan i slučajnom prolazniku, te različiti mirisi koji su mamili na ovaj “plac”.

Ovakvog Kvatr5ića prisjetili su se i Zagrepčani u Facebook grupi “Zakaj volim zagreb” fotografijom ovog placa koja je “snimljena” 2001. godine.

Duško Maravić/facebook/Zakaj volim Zagreb
Duško Maravić/Facebook/Zakaj volim Zagreb

Fotka je izazvala oduševljenje i prekrasne uspomene sugrađana koji se s tugom sjećaju nekad omiljenog placa kojeg je prekrio sivi beton.

“Kvatrić moraš imat ugrađen u djetinjstvu, da bi ga razmel i volel. Kak i sve druge uspomene. a kaj bi to razmeli oni kojima šetnje z bakom od srebrnjaka do kvatrića ne značiju niš, niti čvenkovi pod vurom, tam di bi ti hofirant kupil rojžicu u kiosku,a onda te otpelal u fijanovu na zagrebački s krumpirima i paradajz salatom….”, samo je jedan od komentara na fotku koja budi najljepša sjećanja.


Komentari