ONI ČINE ZAGREB: Bez uličnih umjetnika grad bi bio potpuno siv (FOTO)

Zlatko Gašpar

Zagreb krase i ulični umjetnici koji svojim talentom svakodnevno oduševljavaju.

Primjećujete li kad ulične umjetnike koji svojim talentima ukrašavaju gradske ulice? Nerijetko prolazimo pokraj njih ne obraćajući pažnju na ono što stvaraju, no oni su uporni.

Talent koji imaju, za njih je dar koji dijele sa svima nama, ne zadržavajući ga sebično za sebe.

Zlatko Gašpar
Zlatko Gašpar

Gospodin iz Bogovićeve, dobro je poznat zagrebačkim špicerima. Bez obzira na vrijeme, na svojoj poziciji je svakodnevno. Slike koje stvara naprosto su čudesne. Velikim žarom i nevjerojatnom lakoćom, prenosi svoje emocije i doživljaje na platno. Ukoliko ste ikada zastali pokraj njega, primjetili ste da je skroman, možda i nesvjestan bogatstva kojim se može ponositi. Diskretno i samozatajno, svoj dar dijeli sa Zagrepčanima, koji nažalost, rijetko obrate pažnju na ono što stvara. Ovakvi anonimni umjetnici pravo su blago zagrebačkih ulica. Njihova glazba i boje uljepšavaju naš grad i daju mu šarenilo koje uljepšava jedan običan dan.

Ulica im je ponekad jedini način da podijele svoje talente i s drugima. Pružite im podršku i pokažite da cijenite ono što stvaraju. Put do uspjeha je trnovit, možda ga nikada niti ne prijeđu, no zato ste tu vi, dragi Zagrepčani. Kada idući put čujete prekrasan glas, melodiju zbog koje vas prođu trnci ili boje koje na slikarskom platnu poprimaju osobitu draž- zastanite i pohvalite talent, učinite malu gestu koja će anonimnom umjetniku značiti puno. Možda ih društvo ne poštuje koliko bi trebalo, no tu su pojedinci da daju svoj doprinos. Skupite hrabrost i napravite taj mali korak. Ovi ljudi su to stvarno zaslužili. Bez njih Zagreb ne bi bio isti. Hvala im.

 


Komentari