UPOZORENJE HGSS-a: Na duhovit način ukazali na opasan ‘sport’ kojim se mnogi bave posljednjih dana (FOTO)

Mirko -Mika Mustapić/ Zakaj volim Zagreb

Iako zvuči smiješno, upozorenje je krajnje ozbiljno.

Iz Hrvatske gorske službe spašavanja stiglo je novo upozorenje za sve građane, a iako su bili zaista duhoviti treba ih shvatiti ozbiljno.

Mihael Ilić/ Zakaj volim Zagreb
Mihael Ilić/ Zakaj volim Zagreb

“Ubuduće kada krenete ismijavati turiste u japankama na planinama sjetite se onih koji vode svoju djecu u šetnju po zaleđenim jezerima“, objavili su na Twitteru, a isto su prenjeli i na Facebooku HGSS-a.

Facebook/ HGSS
Facebook/ HGSS

Tako su upozorili građane na opasnosti koje vrebaju ispod leda na zagrebačkim jezerima. Sudeći po fotografijama na društvenim mrežama mnogi su se upustili u ovaj opasan “sport”, a osim što po ledu hodaju odrasli, mnogi su to dopustili i mališanima.

Marija Mihanović‎/ Zakaj volim Zagreb
Marija Mihanović‎/ Zakaj volim Zagreb

Građani, čini se, ne mogu odoljeti ledu i zimskoj idili, no ipak bi trebalo razmisliti prije koračanja po ledu, posebno kada padne mrak.

Ivana Maric/ Zakaj volim Zagreb
Ivana Maric/ Zakaj volim Zagreb

Na stranicama HGSS-a jedan komentator je napisao da su dvije osobe proteklog vikenda već propale kroz led Vranskog jezera. Srećom, obe su se izvukle bez teških posljedica. U zagrebačkim Facebook grupama, pak, ljudi su složni da se radi o “gluposti, a ne hrabrosti”, a osim toga napisali su i da se šetači po ledu vrlo neodgovorno ponašaju jer ne razmišljaju o posljedicama.

>>>LEDENI GRAD: Pogledajte zagrebačka jezera prekrivena hladnim pokrivačem (FOTO)


Komentari