KATASTROFALNI UVJETI: Zagrebačka hostesa s ‘Ringišpila’ ispričala što ih je dočekalo u Splitu

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Nit je Ringišpil oduševio, nit su uvjeti rada bili zadovoljavajući.

Dalmatinski portal je nakon završetka prvog folk festivala zaprimio zanimljivo pismo jedne od hostesa. Prenosimo ga u cjelosti:

“Dan prvi, krenule smo ujutro iz Zagreba da bismo tamo bile u 13 sati. Tamo u Areni smo imale ručak alla menza i nakon toga smo otišle dijeliti letke, pola na Žnjan, pola na Bačvice. Došli su po nas kombijem, te nas vratili u Arenu, gdje smo imale večeru i vrijeme da se spremimo za prvu noć. Spremale smo se u svlačionici Arene, nas 25 cura u jednoj svlačionici. Vrata su se otvarala u 21 sat i mi smo već bile na pozicijama.”

Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Photo: Petar Glebov/PIXSELL

“Naš dio programa je bio skeniranje karata, stavljanje narukvica, odvođenje ljudi do stolova… Završile smo službeno u 5, po prvi dio cura su došli u pol 6, a po nas ostatak tek u 7 ujutro. Tako smo mi čekale do 7 ispred Arene da dođu po nas, da bi nas odveli u Dugopolje, u neki apartman koji nije zadovoljavao osnove higijene, wc školjka bez daske, britvica na podu, pauci i paučina na svakom ćošku, dlake po jastuku, nema tople vode, a vlasnik apartmana nas je dočekao mrtav pijan. Nas 12, a 8 ležajeva, umorne spavale nismo više od 24 sata, a jele od one večere u 18 sati. Čovjek nam je rekao ne morate tu spavati, zaključao i otišao. Tako je nas 12 ostalo kampirati ispred apartmana usred ničega, zvale smo sve šefove i organizatore koji su siti spavali u svojim apartmanima.”, govori razočarana Zagrepčanka.

“Iskreno, ne znam kako smo došle do nekog čovjeka koji nas je spasio i dolazio u četiri ture po nas da nas razveze u tri različita apartmana kako bi napokon zaspale u 10 sati ujutro. Probudile smo se oko 13-14 i došli su po nas te smo se vratile u Arenu. Ručak i doručak nismo imale. Imali smo sastanak u vezi te večeri, na sastanak je došla jedna osoba, od nekolicine njih Mislav, jedan od organizatora, je došao ispričati se, dok je na sastanak došao taj Gabrijel koji je prvo prišao s isprikom za sve jer ni sam nije znao da se to desilo jer ga nitko nije kontakirao.”, nastavlja.

Photo: Petar Glebov/PIXSELL
Photo: Petar Glebov/PIXSELL

“Mi se žalile jesmo, ali smo isto tako i odradile svoj dio poštenije nego oni. Tri cure su se pokupile doma nakon prve večeri. Nekolicina nas je odlučila odmah ujutro nakon završetka krenuti na buseve na iduće destinacije. Moj bus je išao u 7, tako da sam ih molila da me voze na kolodvor da stignem te sam ja jedina otišla tako rano. Plaćene na kraju jesmo, i to dobro plaćene da se ne možemo požaliti, ali da su zakazali u brizi oko nas – jesu. Festival ko festival je bio organiziran savršeno, program je bio bez greške, zabavan, odličan odabir i pjesama i izvođača, atraktivne plesačice koje inače plešu u Green Goldu… Kako sam imala priliku pričati s ljudima koji su kupili kartu, tako su se svi složili da je program bio jako dobar te da je glazba bila odlična, samo da je falilo ljudi. Tako sve pohvale organizaciji samog programa, ali to ih je očito natjeralo da zapostave nas”, zaključila je.


Komentari