SVJETSKI DAN ŽIVOTINJA: Volite ih, udomljujte, čuvajte!

Više nego inače baš na današnji dan se prikupljaju sredstva za pomoć i organiziraju projekti vezani za dobrobit životinja.

“Čovječe, ne ponosi se svojom “superiornošću” nad životinjama, jer one su bez grijeha, dok ti svojom veličinom oskrvnjuješ zemlju.” rekao je slavni Dostojevski. I doista, u životinjama kao da postoji nešto posebno, što nije s ovoga svijeta, one nas razumiju, cijene i vole više od drugih ljudskih osoba.

Svakog 4. listopada, i to od 1931. godine, obilježava se Svjetski dan životinja koji obilježavaju svi ljubitelji životinja širom svijeta, bez obzira na nacionalnost i vjeru.

Više nego inače baš na današnji dan se prikupljaju sredstva za pomoć i organiziraju projekti vezani za dobrobit životinja.

Tako se na ovaj datum svetkuje i Franjo Asiški, ljubitelj prirode i glavni svetac za životinje i okolinu. Diljem svijeta većina crkvi obilježava nedjelju najbližu ovom danu sa blagoslovima za životinje.

Životinje će uvijek odgovoriti sa zahvalnošću kad im otvorimo svoje srce i pokažemo dobrotu koju uvijek zaslužuju. Sve što od nas traže su privrženost i briga, a uzvratit će ljubavlju.

Kada ste u blizini svoga kućnog ljubimca sigurno se osjećate sretno. To su trenuci koje nama životinje priskrbe. Duša nam sjaji od zadovoljstva da smo ostavili pozitivan trag na ovom svijetu.

 Pogledajte galeriju ‘krivaca’ koji uljepšavaju svojim Ljudima dane:

Moramo se pohvaliti da smo posebni i po tome da djelatnici našeg portala imaju sveukupno 40 psića, mačaka, ptica, hrčaka, zečeva.

Redovito objavljujemo tekstove o životinjama na portalu dnevno.hr kao i na Zagreb.info. Dodajmo da smo vrlo senzibilizirani po pitanju borbe protiv zlostavljanja životinja kao i da surađujemo s nekolicinom udruga poput Udruga Noina Arka, Sehaliah i Sigurna Kućica

Za kraj naglasimo riječi britanskog komičara i borca za životinjska prava i Rickyja Gervaisa koji kaže: ”Životinje nisu tu kako bismo s njima radili što nam je volja. Mi im nismo superiorni – mi smo im jednaki. Mi smo njihova obitelj. Prema njima budite dobri’.

O Svjetskom danu životinja detaljnije možete saznati na službenim stranicama pokreta te donirati novac za potporu životinjama.


Komentari