Promocija prvog CD-a Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb

Pod naslovom „Minijature za gudački kvartet„ Gudački kvartet Cadenza Zagreb donosi trajno slušanje djela hrvatskih skladatelja poput J. Tkalčića, D. Bobića, I. Paraća, A. Klobučara, M. Miletića, R. Matza, P. Dešpalja i M. Magdalenića.

Audio zapis, njihov prvijenac, u izdanju izdavačke kuće Nota Bene d.o.o. promovirat će u  nedjelju, 25. veljače 2018, u dvorani KD Napredak, Bogovićeva 1 (1. kat) u 11 sati.

  • Krešimir Marmilić – violina
  • Petar Haluza  – violina
  • Marta Bergovec – viola
  • Vinko Grubešić – violončelo 

BIOGRAFIJA KVARTETA

Gudački kvartet «Cadenza Zagreb» osnovao je Krešimir Marmilić 1995. godine. Nastupajući na mnogobrojnim koncertnim pozornicama i ljetnim festivalima u Hrvatskoj, «Cadenza» se potvrdila kao kvartet s interesantnim i kvalitetnim programima iznimne prilagodbe.

„Izvrsna glazba i zadovoljna publika“, „Suptilan program raritetnog programa“, „Profinjenost muziciranja“, „Dopadljivost kvarteta Cadenza u dvorani Piatti“, „Nastupio je gudački kvartet “Cadenza” koji je impresionirao vrhunskom interpretacijom djela klasične komorne glazbe“, „Ozbilan pristup ležernim temama“, neki su od naslova kritika i osvrta s koncerata Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb.

Svojom sposobnošću i univerzalnošću prilagodbe, kvartet njeguje programe i za druge komorne sastave, trio, kvintet ili sekstet. Također, Gudački kvartet Cadenza Zagreb surađuje s mnogim istaknutim glazbenicima i ansamblima a na svojim koncertima daje priliku predstavljanja i mladim glazbenicima i pjevačkim zborovima.

Nakon godina nastupanja na najcjenjenijim pozornicama u zemlji, kvartet bilježi i veliki inozemni uspjeh, na gostovanju u Belgiji, u Briselu 2012, ali i na gostovanju u Bergamu, u Italiji,  2013, u čuvenoj dvorani „Alfredo Piatti“. Gostovanjem na Kosovu 2014. te 2015. u Albaniju, Cadenza nastavlja niz koncerata pod naslovom «Glazbene iskrice», na kojima predstavlja djela hrvatskih i svjetskih skladatelja.

Repertoar Cadenze obuhvaća djela predklasike do suvremene glazbe. Kvartet kroz svoje programe revitalizira zaboravljene skladbe i praizvodi djela suvremenih hrvatskih skladatelja.  Kod najmlađe publike, vrlo su popularni edukacijski koncerti kvarteta pod nazivom „Glazbom kroz Europu“, „Klasika za mlade“ i „Glazbena iskrica“.

Od 2007. do 2014. godine, „Cadenza“ je vrlo uspješno održavala cikluse koncerata u Maloj dvorani V. Lisinskog u Zagrebu. Danas, kvartet Cadenza je sve više orijentiran za gostovanja izvan Zagreba i Hrvatske a sve veći broj održanih koncerata u sezoni potvrđuje njegovu vrijednost.


Komentari