MORH raspisao natječaj: Prijam 400 novih vojnika i mornara

hr.wikipedia.org

Početak službe je 16. svibnja 2017. godine.

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) raspisalo je u petak natječaj za ugovorni prijam 400 vojnika i mornara u djelatnu vojnu službu, u trajanju od četiri godine, a s početkom službe 16. svibnja 2017. godine.

Na natječaj se mogu prijaviti kandidati koji zadovoljavaju opće Uvjete za prijam u Oružane snage Republike Hrvatske propisane Zakonom o službi u Oružanim snagama RH te posebne uvjete, i to srednju stručnu spremu, najviše navršenih 27 godina života do kraja 2017. godine i odslužen vojni rok ili uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja, objavio je MORH na svojim internetskim stranicama.

Kandidati i kandidatkinje podnose prijave Područnom odsjeku za poslove obrane prema mjestu prebivališta ili Središnjici za upravljanje osobljem. Oni sa završenim dragovoljnim vojnim osposobljavanjem ili odsluženim vojnim rokom vlastoručno potpisane prijave trebaju predati u roku od 15 dana računajući od dana objave natječaja u Narodnim novinama.

Prije prijema u službu u Oružane snage Republike Hrvatske kandidati će proći postupak u skladu s Pravilnikom o načinu i postupku privlačenja, oglašavanja i odabira za prijam u djelatnu vojnu službi i kadetsku službu. Kriteriji i postupak za utvrđivanje uvjeta propisani su Pravilnikom o utvrđivanju zdravstvenih, psihičkih, tjelesnih i sigurnosnih uvjeta za prijam u službu u Oružane snage Republike Hrvatske.

U skladu s potrebama službe s kandidatima ili kandidatkinjama koji budu primljeni u djelatnu vojnu službu po isteku prvoga ugovora može se sklopiti drugi ugovor o vojničkoj službi u trajanju do pet i treći ugovor do šest godina, objavio je MORH.


Komentari