(FOTO) Provokativni plakat Američkog Instituta u Zagrebu podignuo veliku prašinu, a evo i objašnjenja

FOTO: Facebook / Američki Institut

Kampanju su na društvenim mrežama poduprli i brojni poznati, među njima i Ella Dvornik.

Provokativni plakat u sklopu kampanje Američkog Instituta, udruge za promicanje engleskog jezika i američke kulture, kojim su htjeli ukazati na važnost znanja svjetskih jezika, podignuo je puno prašine.

Na plakatu je prikazana fotografija Melanije Trump, jedne od najpoznatijih emigrantica s ovih prostora, a ispod piše: “Just imagine how far you can go with a little bit of English”.

“Poruka se nedvosmisleno referira na osobu koja je, uz malo znanja stranog jezika, dogurala do pozicije jedne od najmoćnijih osoba na planetu. O Melaniji Trump ljudi mogu imati svakakva mišljenja, ali ne može joj se poreći uspjeh za koji je sigurno zaslužno i njezino znanje engleskog jezika. Ne može bilo tko postati jedna od najmoćnijih žena svijeta”, kazala je autorica plakata koji je polučio sjajan uspjeh, Ivis Burić za Večernji list.

Mišljenja je da sama poruka nije nimalo uvredljiva, a pozadinu priče objasnio je i Brett Campbell, osnivač Američkog Instituta, inače i sam američki državljanin, podrijetlom iz Bostona.

“Htjeli smo kampanju koja ljude podsjeća na važnost poznavanja svjetskih jezika te koliko je to poznavanje bitno za internacionalni uspjeh. Svjedoci smo velikog vala iseljavanja Hrvata koji svoju sreću traže i u anglo-saksonskim zemljama, poput Irske, Kanade, Australije i sl. Ako dobro vladate engleskim, na ovim tržištima možete stići jako daleko. A mi vam u tome možemo pomoći”, kazao je Campbell.

Kampanju su na društvenim mrežama poduprli i brojni poznati, među njima i Ella Dvornik.


Komentari