European Planning Meeting: Oko 300 članova zajedno će osmisliti akcijski plan za sljedeću godinu

jisc.ac.uk

EPM će okupiti oko 300 AEGEE članova kako bi zajedno osmislili akcijski plan za nadolazeću godinu.

Studentska udruga AEGEE-Zagreb, lokalna podružnica Udruge studenata Europe, organizira konferenciju European Planning Meeting, koja će se održati od 23. do 27. veljače u Kinu Studentskog Centra u Zagrebu.

European Planning Meeting (EPM) jednom godišnje okuplja nekoliko stotina aktivnih članova udruge od 18 do 30 godina iz cijele Europe kako bi sudjelovali u raznim radionicama, raspravama, okruglim stolovima, panelima i diskusijama. Čast organiziranja ovog događaja ove godine pripala je upravo Zagrebu.

Tim od tridesetak mladih i ambicioznih volontera predano radi na organizaciji konferencije na kojoj će se raspravljati o glavnim područjima na koja AEGEE kao udruga stavlja naglasak: jednakim pravima, europskom državljanstvu, obrazovanju mladih te građanskom obrazovanju.   

Ceremonija otvorenja konferencije održat će se u prostoru Kina Studentskog centra, a na njoj će nastupati zbor FFZG-a Concordia discors, Zagrebačke mažoretkinje i gosti iznenađenja. Svim zainteresiranim studentima hrvatskih sveučilišta otvorena je i tematska konferencija 24. i 25. veljače. Na konferenciji će se raspravljati o gorućim političkim pitanjima današnjice, poput rasta ekstremne desnice, uspona populističkih političara, Brexita i sličnih tema. Konferencija uključuje panel-diskusiju o populizmu u Europi i deset tematskih radionica vezanih uz temu susreta. Sudjelovanje je besplatno, no broj je sudionika ograničen, a prijaviti se možete na poveznici.

AEGEE (prema izvornom francuskom: Association des États Généraux des Étudiants de l’Europe) jedna je od najvećih interdisciplinarnih studentskih organizacija u Europi koja promovira europsku svijest preko studentske mobilnosti, komunikacije i integracije između studenata Europe. Nevladina, politički neovisna i neprofitna, otvorena je za studente svih fakulteta Krovna je organizacija osnovana u Parizu 1985., dok je njezina podružnica u Zagrebu počela s djelovanjem 1993. godine.

Organizacija danas broji oko 13.000 članova u više od 200 sveučilišnih gradova u 40 zemalja diljem Europe.


Komentari