Otvoren Smartup: ‘Da sam čekao da budem spreman, ne bih nikad uspio’

Na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, u srijedu, 14. ožujka 2018., održano je otvorenje natjecanja Smartup, studentskog natjecanja u razvoju poslovne ideje.

Okupljene je pozdravila Martina Radanović, predsjednica eSTUDENTa. Preporučila je okupljenima da se svakako prijave na Smartup, jer, dok smo studenti, nemamo što izgubiti. Zamjenik voditelja Smartupovog organizacijskog tima, Kristian Krišto, potom je nabrojio i objasnio tri ovogodišnje teme natjecanja: IoT (Internet of Things) – svi uređaji koji međusobno komuniciraju putem interneta, biotehnologija – sve što je izravno ili neizravno vezano uz živa bića, te digitalna ekonomija – ekonomija koja koristi digitalne uređaje, internet i sve njihove prednosti.

Tvrtku Span, ovogodišnjeg premium partnera natjecanja Smartup, predstavio je Slaven Mišak. Izrazio je svoje zadovoljstvo činjenicom da na FER-u postoji interes za ovakvo natjecanje, i rekao da s nestrpljenjem očekuje sve moguće ideje koje će čuti od natjecatelja.

Potom je motivacijski govor održao devetnaestogodišnji Albert Gajšak, osnivač tvrtke Circuit Mess i tvorac uređaja MAKERBuino. MAKERBuino je konzola za igru posebna po tome što je korisnici moraju sastaviti sami, kako bi pritom naučili ponešto o elektronici. Savjetovao nam je da ne čekamo da ideje o kojima razmišljamo budu savršene prije nego ih krenemo ostvarivati, jer to nikada nećemo dostići.

Za kraj je više o samom natjecanju ispričao voditelj njegovog organizacijskog tima, Josip Kartelo, zahvalivši svim partnerima i istaknuvši važnost njihove podrške. Objasnio je da se mogu prijaviti skupine od dva do pet članova putem videa ili kratke web-forme. Nagrada za prvo mjesto je 8000 kuna, za drugo mjesto 4000 kuna, a za treće mjesto 2000 kuna. Sudionici će također imati priliku osvojiti plasman na Startup University Competition na razini Hrvatske. Osim nagrada, istaknuo je i vrijednost ovakvih natjecanja za upoznavanje potencijalnih investitora i poslodavaca.

Više o samom natjecanju možete pronaći na službenoj internetskoj ili Facebook stranici, a prijaviti se možete do 30. ožujka.


Komentari