Zdravko Mamić: ‘Ovo liči na lov na divlje zvijeri, gadovi i bando, prestanite prljati Modrićevo ime’

Facebook

Mamić imao puno toga za reći.

Zdravku Mamiću, Dinamovom savjetniku sudi se da je iz kluba izvukao milijune i tako oštetio i Modre i državni proračun. Osim toga, na Braču je i napadnut, tada ga je huligan udario u potiljak, nakon čega je on završio u moru. Poslje turbulentnih događanja sazvao je izvarednu pressicu.

“U ovoj državi vrlo mali broj ljudi zanima istina”, krenuo je Mamić u svojevrsnom uvodu, pa nastavio:

“Ne sjećam se ni jednog primjera otkako je Hrvatske da je na neku obitelj izvršen ovakav mobing! Ovo podsjeća na lov divljih zvijeri jer nema pravne formule, nema pravne mogućnosti. Ne biraju se sredstva da se uništi moja obitelj, kao i Dinamo”.

Nakon toga je izvadio članke iz 2000. i 2001. godine, kada je, kako kaže, “i bog digao ruke od Dinama”, a on je stigao kao spasitelj.

“Ja sam kao privatna fizička osoba posuđivao Dinamu novac na račun u milijunima eura! Ja sam cijelu svoju imovinu davao banci kao garanciju za kreditu koje dobivam od Dinama. To je moj početak u Dinamu. To sam tamo zatekao, Dinamo koji više nije skoro faktički postojao. Ostalo je od Dinama samo ime”, govorio je Mamić.

“Od Dinama prije nego što sam ja došao Hrvatska nije dobila niti lipe od transfera. To je bila praksa prije nego što sam ja došao. Na transfere Lovrena i Modrića je uredno plaćen porez u Hrvatskoj. Ako to ne možemo razumjeti i napisati, pa što sam ja, građanin desetog reda u Hrvatskoj?!”, izjavio je i nastavio:

“Ja sam radio po zakonu i svi u klubu se ponose sa mnom. Ja sam odjednom kriminalac, a oni koji su sudjelovali u kriminalu, vi ih zovete u svoje emisije da proganjaju mene. Dinamo je donio 300 milijuna eura neto u Hrvatsku. Toliko će netko ostvariti kad netko izveze 4,5 milijarde eura robe!”.

Osvrnuo se i na suđenje u Osijeku

“Sudi se meni u Osijeku, to je nezakonito. Delegacija mog suđenja u Osijeku je nezakonita. Ja živim u Zagrebu, ako poznam jednog ili dva suca na kaznenom sudu u Zagrebu, a poznam samo jednog, a što je s onih 19 čestitih sudaca u Zagrebu? Zar ne postoji da svaki okrivljenik ima brzo, pravično i ekonomično suđenje? Je li to moje suđenje u Osijeku? Treba negdje i spavati, jesti, dati honorare obrani. Je li to pravično, brzo i ekonomično suđenje? Ja sam u Osijeku jer oni koji me tuže jer znaju da nisam kriv. Oni su krenuli u moju eliminaciju bez pravog oružja”, izjavio je Mamić.

“Bog je sve svemoguć i milostiv, a u optužnom vijeću je gospodin Ninoslav Ljubojević kod kojeg sam u uredu sklapao transfer 50-50. A on je danas u optužnom vijeću! Nisam htio opstruirati postupak, povukao sam i žalbu na vrhovni sud. Nisam htio tražiti izuzeće člana vijeća. Dakle, Bivši predsjednik županijskog suda u Osijeku, kod njega smo radili transfer njegova sina, a Ivan Brleković je udario pečat na taj ugovor”, rekao je Mamić, pa se osvrnuo i na situaciju s Lovrenom:

“Oni koji govore da je ono s Lovrenom obična predstava, oni su lažovi”

Ni Luku Modrića nije izostavio iz svog izlaganja:

“Luka Modrić ima jako dobro pamćenje. On se u jednom trenutku nije mogao sjetiti svoga debija, ali on se nije mogao sjetiti. Ma tko se od nas u svakom trenutku može svakog trenutka sjetiti? Je li netko sumnja da se on toga ne bi sjetio? On pleše po stadionima svijeta.

Pa, gadovi i bando koji prljate ime Modrić, prekinite to činiti! Bando!”, rekao je u svom stilu.


Komentari