Udruga ‘Naš Hajduk’ tužit će Zdravka Mamića, HND pozvao sve novinare i urednike na bojkot njegovih istupa

Facebook

Novi Mamićev verbalni napad na novinare na današnjoj izvanrednoj konferenciji za medije.

Zdravko Mamić u svojim se javnim istupima često koristi taktikom vrijeđanja kako bi izbjegao po njega škakljiva pitanja. Takav je slučaj bio i na današnjoj konferenciji gdje je Dinamov savjetnik i ovaj put vrijeđao novinare i novinarsku profesiju.

“Dajte me istucite, možda bi kolegica Raić najbolje to napravila kod nje sam vidio krv u očima”, dobacio je Mamić Ani Raić Knežević, novinarki Telegrama.

Mamić se nakon toga okomio i na RTL-ovog novinara Ivana Skorina koji je stao u obranu kolegice Raić Knežević.

“Gospodine Mamić, prvo da stanem u obranu kolegice Raić Knežević, rekli ste krv u očima, nije lijepo, ali druga stvar, vezano za vašu izjavu ‘Šta vas briga?’ To je meritum stvari”, kazao je RTL-ovg novinar.

“Ne mogu vas slušat. Ti si jedan zločest čovjek”, kazao mu je na to Dinamov savjetnik.

“Ja naprosto radim samo svoj posao, pratim suđenje, čak se i suzdržavam od komentiranja samog procesa, nego kao i ostali kolege novinari držim se činjenica i onoga što mislim da javnost treba znati, njegove riječi su bile ružne iako me nisu pretjerano pogodile”, kazala je je Raić Knežević nakon incidenta.

>>> Zdravko Mamić: ‘Ovo liči na lov na divlje zvijeri, gadovi i bando, prestanite prljati Modrićevo ime’

HND poziva na bojkot Mamićevih konferencija za novinare

Zbog uvreda upućenih novinarima i novinarskoj profesiji, HND pozvao sve novinare i urednike da bojkotiraju Mamićeve istupe.

“Hrvatsko novinarsko društvo (HND) poziva sve novinare i urednike da se više ne odazivaju pozivima na konferencije za novinare Zdravka Mamića, jer one u pravilu nisu izvor niti jedne relevantne informacije od javnog interesa, već njegov monolog u kojem novinare i novinarsku profesiju redovito vrijeđa.

Odluče li iz bilo kojeg razloga novinari i dalje ići na Mamićeve “pressice”, minimum samopoštovanja i odgovornosti prema profesiji pokazat će jedino tako da nakon prve uvrede upućene bilo kojem novinaru napuste konferenciju za novinare koja to ionako nije već je redovito monolog pun uvreda i prijetnji.

Mamić je tijekom današnje konferencije za novinare u Zagrebu, koja je zapravo bila njegov monolog od sat i pol, vrijeđao novinare nazivajući ih “gadovima” i “bandom”, a kad je završio izbjegao je odgovarati na pitanja.

Odlazeći iz dvorane nastavio je vrijeđati novinara RTL-a Ivana Skorina koji ga je pokušao pitati o uvredi na račun nazočne novinarke Telegrama Ane Raić Knežević, kazavši da joj “vidi krv u očima”.

HND ne može spriječiti Zdravka Mamića da kao i svaki drugi građanin tuži novinare sudu, ako misli da za to ima razloga, kao što je danas najavio, ali poziva Vladu, Predsjednicu RH i sve druge aktere na političkoj i javnoj sceni da osude i ograde se od njegova ponašanja i uvreda koje redovito izriče na račun novinara. Od policije pak tražimo da reagira po službenoj dužnosti, jer materijala za to kad su javni istupi Zdravka Mamića u pitanju ima sasvim dovoljno”, piše HND.

Udruga Naš Hajduk tužiti će Zdravka Mamića
Zdravko Mamić dotaknuo se i udruge Naš Hajduk koju je nazvao “Cosa Nostra”. Iz udruge Naš Hajduk stigao je odgovor da će tužiti Mamića zbog kleveta, a njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti:”Pozivamo pravnu državu i represivni aparat da na prijetnje upućene od strane optuženika za teški gospodarski kriminal i osobe sklone nasilju reagiraju jednako revno i na jednak način kao u nedavnim situacijama.

Naš Hajduk predstavlja vrijednosti koje su dijametralno suprotne svemu onome što simbolizira navedena osoba i njegova klika i potpuno je jasno zašto se osjeća ugrožen idejama poput demokracije, transparentnosti, zakonitosti i časti. Zaštitu od izrečenih prijetnji, kleveta, uvreda, objeda i najnižih prozivki potražit ćemo na sudu.
Pozivamo naše članove da na ove prijetnje odgovore na najbolji način – pojačanim oprezom te još jačom aktivnosti na planu demokratizacije i vraćanja hrvatskog nogometa onima kojima i pripada – hrvatskom narodu. Učlanjujte se više nego ikada, kupujte pretplate više nego ikada i sudjelujte u projektu pod sloganom “ZA SVA VRIMENA” više nego ikada!

Ovaj napad samo je još jedan dokaz da smo na pravom putu. Zaustavljanja nema”, stoji u priopćenju udruge Naš Hajduk.

Na njihovu najavu tužbe ubrzo je reagirao i sam Zdravko Mamić:

“Naš Hajduk- vaš plan demokracije, transparentnosti, zakonitosti i časti uključuje fizičke obračune s leđa, anonimne prijetnje u grupi, ucjenjivanje, nanošenje štete ugledu Hrvatske, te neuspješnu sportsku i financijsku politiku koja je dovela do toga da nekad veliki hrvatski klub slavi osvajanje trećeg mjesta u HNL. To što sam ja javno rekao većina Hrvata i misli, ali vas se ja za razliku od njih ne bojim”, stoji u objavi na službenoj Facebook stranici Zdravka Mamića.


Komentari