Šuker potvrdio novog izbornika: Otkrio zašto baš Dalić i smatra li sebe odgovornim za debakl

Screenshot

 

Predsjednik HNS-a nije želio otkriti koja četiri kandidata su bila u igri za izborničko mjesto.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker u 12. 30 održao je izvanrednu konferenciju za medije na kojoj je službeno potvrdio raskid s Antom Čačićem, ali i imenovanje novog izbornika.

“Novi izbornik reprezentacije je Zlatko Dalić. On će nas voditi u odlučujućoj utakmici u Kijevu i nadamo se pozitivno rezultatu. Odluka o prekidu suradnje s Antom Čačićem bila je jednoglasna, a razgovarali smo o četiri moguća imena. Iza nas je duga i burna noć, ali na kraju smo došli do Dalića, koji je u 11.3o sati krenuo iz Splita i trebao bi nam se priključiti u zračnoj luki i krenuti s nama na put”, započeo je Šuker.

Predsjednik HNS-a nije želio otkriti koja četiri kandidata su bila u igri za izborničko mjesto. Napomenuo je da će o tome pričati sljedeći tjedan. Jedna stvar ipak je bila presudna kod izbora Zlatka Dalića.

“Nit vodilja nam je sada i kroz povijest bila da izbornik bude iz Hrvatske i to je njegova najznačanija uloga. Tako ej u ovom trenutku, ali ne znamo što će biti u budućnosti”, nastavio je Šuker, ali čini se da još nije konačno ostaje li Dalić na duže vrijeme ili samo uskače za Ukrajinu.

“I dalje smo u igri za playoff i sačekajmo ovu utakmicu. Ohrabrujuće je što je Dalić odmah prihvatio našu ponudi. Nije bilo pitanja, samo je sjeo u auto i krenuo. Vodit će reprezentaciju u Kijevu”, objasnio je.

Napomenuo je Šuker i da su se igrači ponijeli kao profesionalci nakon što su razgovarali s njima o promjeni izbornika. O negativnoj atmosferi koja se stvorila oko reprezentacije nije bio baš rječit:

“Vrlo je teško govoriti o tome, ali najvažnije je da imamo novog izbornika. Idemo junak na junaka, sve su opcije otvorene. Od utakmice s Ukrajinom nešto se promijenilo, analizirali smo utakmice s Kosovom, Islandom i Turskom, ali ne bih sad o tome. Najvažnije je da Daliću damo maksimalno povjerenje. Za reprezentaciju vrijedi izginuti i molimo sve oko reprezentacije da pomognu u tome. Vjerujem u pozitivni rezultat i nadam se da će se komad sreće okrenuti i na našu stranu. na kraju krajeva, bit će 11 na 11 i oni su jedini koji mogu na terenunešto napraviti”.

Šuker je kazao i kako Dalić nije imao vremena za odabir novih suradnika, ali da je sigurno da ostaje samo trener golmana. Upitan je i kako je Čačić reagirao na raskid suradnje.

“Jasno vam je sve kad vam kažem da je bila burna noć. Vodilja nam je bila 12 bodova, a uzeli smo četiri. Bili smo prvi na ljestvici, ali nešto nam nedostaje i nešto smo promijenili. Savez funkcionira onako kako treba i donijeli su jednoglasnu odluku. Ukrajina je favorit na papiru zbog domaćeg terena, ali vjerujem u naše igrače i da će netko od njih eksplodirati i zabiti gol koji nam treba”.

Šuker je naposljetku odgovorio i smatra li se, kao predsjednik saveza, odgovornim.

“Uvijek smo odgovorni, uvijek je netko kriv, ali na kraju moramo završiti kvalifikacije i onda donijeti odluke. Vidjet ćemo što je najvažnije, ali imamo šok terapiju koja je odlazak na put i vjerujem da će nam se i sreća malo osmjehnuti i da ćemo se vratiti u Hrvatsku s pozitivnim rezultatom”, zaključio je Šuker.


Komentari