‘Zauvijek jedan od nas’: Josip Kuže danas bi slavio rođendan…

Josip Kuže danas bi slavio 65. rođendan… 

Dinamov velikan i ljubimac Bad Blue Boysa Josip Kuže rođen je 13. studenog 1952. godine. Svoje ime i naklonost navijača stekao je svojom velikom ljubavi prema Dinamu, za kojeg je kao igrač igrao 10 godina, a u dva navrata je vodio i seniorsku momčad.

Na antologijskoj i nikad odigranoj utakmici između Dinama i Crvene zvezde 1990. godine Kuže se istaknuo po domoljubnom branjenju Dinamovih navijača od strane pristrane jugomilicije koja je pendrečila samo navijače Dinama, a da Delije nije ni taknula. Osim Kuže, navijače su branili i Vjekoslav Škrinjar i Zvonimir Boban. Od tada je Kuže već postao miljenikom Bad Blue Boysa.

S obzirom da je bio sklon kockanju, jedna njegova kasnija izjava da je “prokockao novac, a da su drugi prokockali svetinju” ostala je duboko upamćena kod navijača.

“I tko onda ima veći porok? Jesam li ja veći kockar ako sam izgubio novac ili neki koji su izgubili dječje osmijehe i veselje navijača”, kazao je još tom prilikom Kuže.

Nažalost, Josip Kuže je prerano napustio ovaj svijet, umro je 16. lipnja 2013. godine od leukemije.

Kužea i njegovog rođendana prisjetili su se i u najvećoj navijačkoj BBB grupi na Facebooku, Bad Blue Boys – zajedno za Dinamo, gdje su admini napisali “Sretan Ti rođendan, zauvijek ćeš ostati jedan od nas!”


Komentari