Zagrebačko psihološko društvo: Zamijenimo zablude znanošću!

Pixabay

Zagrebačko psihološko društvo (ZPD) obilježit će tjedan psihologije facebook akcijom ‘Zamijenimo zablude znanošću!’ od 19. do 23. veljače kada će predstavljati po jednu relevantnu društvenu temu iz pozicije znanosti naspram ustaljenim zabludama, priopćilo je to društvo u ponedjeljak.

Prvo se, nasuprot zabludi da djeca LGBT roditelja imaju emocionalne teškoće i teškoće u prilagodbi, predstavlja znanstvena činjenica da je za dobrobit djece ključna kvaliteta odnosa unutar obitelji.

U narednim danima obradit će teme poput izbjegličke krize, odgoja i obrazovanja djece s obzirom na vrijednosti roditelja, LGBT roditeljstvo, uvođenje školskih uniformi te opasnosti i podrška djeci u suvremenom odrastanju, , objavilo je Zagrebačko psihološko društvo.

Cilj akcije je povratak znanosti i činjenica u ključne i aktualne teme, informiranje te odvajanje mitova, zabluda i ideologije od znanstvenih spoznaja, istaknuli su iz ZPD-a.

Članice i članovi društva pišu i blogove o izabranim temama te prilažu istraživanja i podatke, kao i dodatnu literaturu za zainteresirane čitatelje. Obrađivat će se teme koje su zaokupile javnost i u čijoj je javnoj raspravi nedostajalo stručnosti, znanstvenog utemeljenja i objašnjenja, stoji u priopćenju.

Iz ZPD-a poručuju da je odgovornost svakog stručnjaka pa time i psihologa, osigurati kvalitetu javnog diskursa, ukazivanje na korištenje netočnih informacija, mitova, ideologije i zabluda kao argumenata za donošenje odluka važnih za naše društvo i zajednicu.

Autor: Hina


Komentari