Zagrebački kafić uvršten na listu 600 najboljih na svijetu

Facebook

Eliscaffe iz zagrebačke Ilice ušao je na listu 600 najboljih kafića na svijetu prema Phaidonovom vodiču “Where to Drink Coffee” koji je radilo 150 najboljih barista i stručnjaka za kavu.

Nik Orosi, najbolji hrvatski barist i sa svojim je Eliscaffeom dobio već niz nagrada, no ocjena Tima Wendelboea, vrhunskog i višestruko nagrađivanog norveškog barista plasirala ga je na ovu lista koja mu je možda i najveće priznanje.

Facebook
Facebook

 

“Eliscaffe je dugo vremena bio jedino mjesto u Zagrebu gdje ste mogli dobiti dobru šalicu kave, a i nakon osvajanja brojnih nagrada Nik nikada nije prestao usavršavati kvalitetu”, napisao je Wendelboe u svom osvrtu.

Facebook
Facebook

“Wendelboe je višestruki prvak svijeta. Ponekad je zaista težak, sve vam kaže u lice, popljuje najveće šefove na svijetu ako imaju lošu kavu u restoranu. On je ‘bog i batina’, a stavio je mene na listu. To je za mene ‘raspad sistema’. U Zagrebu imate 1300 kafića, a samo smo mi odabrani, Austrija uopće nije na listi, Italija ima samo šest kafića. Kolika je Italija, a kolika Hrvatska”,kazao je Nik za Index.

 


Komentari