PREMINUO LEGENDARNI MMA BORAC: Prisjetimo se kako je Kimbo Slice ‘mljeo’ svoje protivnike (VIDEO)

lowkickmma.com

Kimbo je bio hitno zaprimljen u bolnicu u teškom stanju, ali liječnici mu nažalost nisu mogli spastiti život.

Popularni američki boksač i MMA borac, Kevin Ferguson, poznatiji i kao Kimbo Slice, preminuo je u ponedjeljak 6. lipnja, na Floridi, potvrdili su tamošnji mediji. Kimbo je bio hitno zaprimljen u bolnicu u teškom stanju, ali liječnici mu nažalost nisu mogli spastiti život. Ferguson je navjerojatnije umro od zatajenja srca.

https://www.youtube.com/watch?v=DNz_lB8-bi8

Kimbo je najveću slavu stekao, ni manje ni više, nego kao ulični borac, a njegove snimke brutalnih tučnjava golim rukama širile su se Youtubeom nevjerojatnom brzinom. Cijeli svijet je tako počeo pričati o njemu, a on je svoju popularnost odlučio iskorstiti pa se prebacio u MMA 2007. godine. Odrađivao je Kimbo jednako uspješno borbe u kavezu, a na koncu je potpisao i za UFC, ali tamo se nije previše proslavio. Spomenimo kako je njegov meč s Jamesom Thompsonom na Elite XC-u 2008. godine i dan danas drži rekord kao najgledanija borba na američkoj televiziji sa više od sedam milijuna gledatelja.

Posljednja borba

Svoj posljednju borbu odradio je u veljači ove godine s Dadom 5000, nakon čega je pao na doping testi, a taj meče bio je nažalost debakl jer su oba borca ušla nepripremljena. Već nakon prve runde nisu mogli stajati, a Dada je nakon meča skoro umro od posljedica umora. Kimbo je imao u srpnju zakazan veliki revanš s Jamesom Thompsonom i to pod Bellatorovom kapom u Londonu. Nažalost do velikog revanša neće doći.

Kimbo, legendo, počivao u miru…


Komentari