OTKRIVENI DETALJI ALIJEVOG SPROVODA: Obitelj otkrila njegovu posljednju želju

FACEBOOK

Glasnogovornik obitelji otkrio je Alijevu posljednju želju koji je navodno rekao davno prije svoje smrti.

Nekadašnji svjetski prvak u teškoj kategoriji i jedna od najvećih sportskih ikona, Muhammad Ali, preminuo je u dobi od 74 godine u bolnici u Phoenixu u kojoj je prije nekoliko dana završio zbog respiratornih problema s kojima se borio već neko vrijeme, a koji su se dodatno zakomplicirali zbog Parkinsonove bolesti. Iako su prve vijesti prije nekoliko dana govorile kako se Ali osjeća dobro, ispostavilo se da je stanje mnogo ozbiljnije, a zatim je stigla i vijest o njegovoj smrti. Njegov pogreb zakazan je za petak, 10. lipnja u njegovu rodnom gradu Louisvilleu u američkoj saveznoj državi Kentucky.

Ali je u karijeri imao ukupno 61 profesionalni meč. Od toga je pobijedio u 56 nastupa, uz 37 pobjeda nokautom. Nije imao niti jednu neriješenu borbu, te je zabilježio 5 poraza.

Detalji pogreba i posljednja želja

Kao što smo već kazali pogreb će biti održan u njegovu rodnom gradu Louisvilleu u dva sata poslijepodne po lokalnom vremenu, a njegova obitelj otkrila je kako će biti otvoren za javnost. Glasnogovornik obitelji kazao je kako je Alijeva posljednja želja bila da svi mogu nazočiti njegovu pogrebu. “Bio je građanin svijeta i želio bi da ljudi iz svih slojeva mogu biti pristuni njegovoj sahrani”, kazao je glasnogovornik uz napomenu kako je to napomenuo davno prije svoje smrti, prenosi thestar.com

Svečane govore održat će bivši predsjednik Bill Clinton i glumac Billy Crystal i sportski komentator Bryant Gumbel, a sprovod će se moći pratiti i putem interneta.

>>> UMRO JE MUHAMMAD ALI: Prisjetimo se svih trenutaka koji su obilježili njegovu karijeru (VIDEO)


Komentari