UTRKA ‘BRZI I ŽESTOKI’ ODUŠEVILA ZAGREPČANE: Prvi dan bio spektakularan, a evo što vas još čeka (FOTO)

Osim visokih temperatura zraka, vruće je bilo i na stazi na kojoj su svoje vještine pokazali iskusni natjecatelji u atraktivnim vozilima.

Najspektakularniji auto-moto događaj “Utrka ubrzanja Brzi i žestoki” u organizaciji CIAK Auta privukao je u subotu 3. lipnja brojne zaljubljenike u automobile i brzinu koji su uživali u spektakularnoj utrci po zagrebačkoj Aveniji Dubrovnik. Osim visokih temperatura zraka, vruće je bilo i na stazi na kojoj su svoje vještine pokazali iskusni natjecatelji u atraktivnim vozilima. Posjetitelje je oduševilo i natjecanje u jačini decibela automobilskih audio sustava te izbor Street Style za posebno tunirane automobile.

Brzi_i_žestoki08

Brzi i žestoki traju još u nedjelju, a na rasporedu su slobodni treninzi, kids race, atraktivni stunt show te dodjela nagrada najboljima. Tako će snagu svojih motora pokazati najbrži automobili iz cijele regije, a osim uzbudljive utrke, atmosferu će podići prekrasne hostese. Za najmlađe ljubitelje automobila u dobi od 8 i 9 godina organizirana je dječja utrka s početkom u 11 sati, a one starije oduševit će stunt show koji kreće u 16 sati.

Dvodnevni spektakl završit će proglašenjem pobjednika te dodjelom nagrada u 19.15 sati. Utrka ubrzanja Brzi i žestoki natjecanje je vozača podijeljenih u grupe po vremenskim klasama, a izvodi se
tako da stazi duljine četvrt milje (402 metra) pristupaju po dva natjecatelja, a pobjednik je onaj koji je prođe u kraćem roku.

Brzi_i_žestoki13

U utrci sudjeluje više od 300 sudionika iz Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije, BiH i drugih zemalja regije, a ovisno o tome jesu li profesionalci ili amateri, natječu se u profesionalnoj kategoriji Pro Race koja se boduje za Prvenstvo grada Zagreba i regiju Sjever, odnosno u amaterskoj kategoriji Street Tuning, u kojoj mogu sudjelovati svi koji imaju vozačku dozvolu i automobil kojim mogu u 16 sekundi preći 402 metra.

Ulaznice za Utrku ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto mogu se kupiti po cijeni od 20 kuna, a za djecu do 12 godina ulaz je slobodan.


Komentari