Urnebesno pismo bijesnog gledatelja: ‘Što radi Plenković u HRT-ovom Dnevniku i sportu?’

screenshot: HRT.hr

Na mail adresu našeg portala stiglo je pismo, očito bijesnog gledatelja HRT-a, kojem je zasmetala, kako piše, sinoćnja promocija premijera Andreja Plenkovića u Dnevniku HRT-a.

Pismo ljutitog čitatelja donosimo Vam u cijelosti:

“Pozdrav. Za početak moram navesti kako nisam stranački obojan, politika me zanima, ali ne idem na glasovanje, jer ne vidim neku pravu političku opciju. Pišem Vam i nadam se da ćete objaviti ovo što sam vidio sinoć u Dnevniku 3, dakle onaj noćni, išao je negdje iza 23h. Nakon završetka prvog dijela Dnevnika uslijedio je sportski dio u kojem je novinar HTV-a Boris Jelavić pročitao prvu vijest o velikom uspjehu našeg gimnastičara Tina Srbića. I sve bi bilo OK da vijest nije završio s rečenicom “Kako je gimnastičaru Tinu Srbiću čestitao i premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković”. Nemam ništa osobno protiv Plenkovića, niti politički, no pitam vas sve, zbog čega je dotični novinar u 2017. godini to naglasio?

Razumijem da na HRT-u novinari funkcioniraju i dijele se po stranačkoj obojanosti, no ne moraju nama gledateljima u sport još uguravati politiku. Zar u današnje moderno doba moram slušati kako je, eto, i Plenković čestitao mladom gimnastičaru. Kao da je Plenković “voljeni vođa” Kim Jong-un pa je eto bitno napomenuti i njegovu čestitku. Ne znam je li riječ o naredbi s vrha, bilo uredničkoj (politički obojanoj) ili je novinar smatrao kako je to bitno napomenuti, iz tko zna kakvih interesa. Ako je već spomenuo Plenkovića, postavljam pitanje treba li onda u budućnosti HRT navoditi i ostale važne osobe u Hrvatskoj, od recimo predsjednika Ustavnog suda, intendanta Hrvatskog narodnog kazališta, biskupa Bozanića, predsjednika Udruge prijatelja životnja, jer i oni imaju isto veze sa sportom kao i Plenković. Vraćamo li se možda u doba Tita koji je kao pravi diktator stvorio kult ličnosti i bio u svim vijestima pa eto i sportski novinari moraju Andreja Plenkovića spomenuti u sportskoj vijesti.

Zamislite da jedna emisija sporta ide ovako: Hrvatska se plasirala na Svjetsko prvenstvo u nogometu, a našim nogometašima je čestitao Andrej Plenković. Nakon toga ide vijest, Cibona je osvojila regionalnu ABA ligu, a pobjedu im je čestitao Andrej Plenković. Pa zatim ide vijest, hrvatski judo borac taj i taj osvojio je zlato na Europskom prvenstvu, a pobjedu mu je čestitao i Andrej Plenković. Vidite, nadam se, gdje je problem? Dosta mi je više naših političara koji zauzmu sav medijski prostor, pa jel’ moraju se gurati i u sport zbog promocije ili nečijeg dodvoravanja nekome kojem to dodvoravanje godi?. Jesu li ti sportaši ostvarili uspjeh ili političari koji se vole prikrpati bilo čemu što miriše na uspjeh koji nema nikakve veze s njima?”, piše u pismu.

 


Komentari