Posjetite brzoklizački Alpe Adria Trophy ovog vikenda u Zagrebu!

Veliko međunarodno natjecanje brzine i neizvjesnosti, napetosti i nepredvidljivosti, brzoklizačkih taktika i strategija, Alpe Adria Trophy, održat će se ovog vikenda, 4. i 5. studenog na zagrebačkom Velesajmu. 

Brzine do 50 km/h, preko 120 klizača srednje i jugoistočne Europe (Hrvatska, Austrija, BiH, Češka, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija) krasit će i ovo međunarodno natjecanje na disciplinama 500, 1000 i 1500m.

“Treniramo i do 2-3 puta na dan, a česti su odlasci i na trening kampove u Bugarskoj i Austriji kako bismo bili u najboljoj formi i ako sve bude okej nema razloga da ne osvojimo tron kao i prošle godine”, objasnio je Ivan Martinić, trenutno 19. brzoklizač Europe (1000 m).

Prošle godine na Alpe Adriji možemo istaknuti hrvatsku dominaciju – odlične rezultate u ženskoj konkurenciji, prva dva mjesta u ukupnoj konkurenciji osvojile su Katarina Burić i Valentina Aščić, a u muškoj seniorskoj konkurenciji ponosno ističemo dominaciju osvajanjem prva tri mjesta (Martin Kolenc, Ivan Martinić, Jakov Domitrek).

Nakon niza svjetskih i europskih natjecanja naši će brzoklizači konačno imati priliku nastupiti na domaćem ledu što je posebno zadovoljstvo i poticaj za pomicanjem vlastitih granica i rušenjem osobnih rekorda. Zadnju granicu pomaknuli su hrvatski reprezentativci na Svjetskim kupovima ove jeseni srušivši državne rekorde: Katarina Burić na 1500 m u Dordrechtu te Martin Kolenc na 500 i 1000 m u Budimpešti.

Hrvatski brzoklizači svake sezone redovito sudjeluju na Alpe Adria međunarodnim natjecanjima i na Danubia europskim kupovima, a naših je 8 brzoklizača ispunilo kvalifikacijske norme za sudjelovanje na svjetskim i europskom prvenstvima, te svjetskim kupovima.

Ove godine, po prvi puta u našoj sportskoj povijesti, ženska štafeta je u kvalifikacijama izborila nastup na Europskom prvenstvu. Seniorka Katarina Burić je osvojila i 25. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Moskvi (500 m),  a Valentina Aščić je nedavno zauzela 39. poziciju na Svjetskom Kupu u Budimpešti (1500 m).

Svi zainteresirani ljubitelji ovog atraktivnog sporta i svi oni koji žele podržati hrvatsku reprezentaciju u daljnjim uspjesima, dobrodošli su! Ulaz je slobodan. Natjecanje se održava u organizaciji Hrvatskog klizačkog saveza, Zagrebačkog klizačkog saveza i Kluba za brzo klizanje METEOR.

Za sve informacije o brzom klizanju možete se javiti na mail [email protected] ili posjetiti web stranicu kluba www.kbk.meteor.hr

 

17-10-30 alpe-adria-1

 


Komentari