HRT dotaknuo dno: Socijalizam se doista vratio u Dnevnik

“Druže Plenki mi ti se kunemo” mogli bi reći, nakon što je HRT sinoć ponovio prijestup od dan ranije. 

Nakon što smo jučer objavili pismo ljutitog čitatelja, koji je na zanimljiv način oprao uredništvo HRT-a, jer su u večernjem Dnevniku 3 u sportskom dijelu objavili nepotrebnu vijest o čestitki premijera Andreja Plenkovića na osvojenom zlatu gimnastičaru Tinu Srbiću, ni sinoćnji Dnevnik 3 nije bolje prošao. Naime, nakon pobjede Hrvatske protiv Ukrajine, uslijedila je kratka vijest koju je pročitao voditelj o tome kako je premijer Andrej Plenković prvi čestitao reprezentaciji na uspjehu.

“Prvi je našoj reprezentaciji na Twitteru čestitao premijer Plenković, napisao je čestitam Vatrenima”, kazao je u eter Damir Smrtić.

Ne, drugi, ne treći, već prvi, jer, eto Plenković ne samo da je veliki vođa,već on stigne i prvi čestitati. On je najbrži, najbolji, nepogrešiv. Ovo već postaje tragikomično. “Kult velikog vođe” očito je način na koji Plenković preko podobnih struja na HRT-u gradi svoj imidž, nešto što smo mogli vidjeti u doba socijalizma i “druga Tita”. Plenković ovo, Plenković ono, politika, sport, sad samo čekamo i da Plenković počne čestitati recimo hrvatskim balerinama na uspješnom nastupu u Moskvi, a urednici Dnevnika to objave. Dobro, znamo da neće, jer nogometaši su najatraktivniji i privlače narodne mase…

Reći će neki, pa što ima loše u tome da premijer zemlje čestita sportašima? A mi ćemo odgovoriti – nema ništa loše. Ali ima kada koristi javni servis, državnu televiziju za vlastitu promidžbu. Plenković je tweetao i čestitao, njegovi sljedbenici koji ga prate na Twitteru mogli su to vidjeti, no ponavljamo riječi našeg čitatelja, ne želimo u sportskim minutama gledati Plenkovića koji se “šlepa” uz uspjehe sportaša? Ni bilo kojeg drugog političara, funkcionera, instituciju koja nema nikakve veze s uspjehom koji su nogometaši ili Tin Srbić postigli.

Kad smo već spomenuli mladog Srbića, uvjeti u kojima on trenira u Dubravi doista su ponižavajući. Improvizirana preča na kojoj trenira ima temelje, vjerovali ili ne, spojene na šank na katu ispod, a nogama kad se vrti na preči skoro udara u plafon. Poručujemo Plenkoviću i svim ostalim političarima koji nam zatrpavaju mail svojim čestitkama nogometnoj reprezentaciji da probaju promociju sebe graditi isključivo na razvoju društva, ekonomije, sportske infrastrukture, a ne da moramo gledati povratak u komunizam i stvaranja “kulta ličnosti”.

 


Komentari