SMRKNULO IM SE: Cedevita u Domu sportova prvo ostala bez struje pa onda i bez pobjede

Facebook

U posljednjim sekundama srušeni su snovi o petoj uzastopnoj pobjedi.

Na putu prema vrhu, Cedevitu je zaustavila Krka. Pogrešaka nije nedostajalo ni s jedne strane, a najzanimljiviji dio bio je nestanak struje tri i pol minute prije kraja. Nakon što je mrak na 15 minuta pao na Dvojku, s nastavkom utakmice pao je i na oči Cedevitaša. U posljednjim sekundama izgubili su s poenom razlike, odnosno rezultatom 83:82.

Na parket Doma sportova istrčao je novi Amerikanac Pierre Jackson umjesto Duje Dukana koji u dvoranu nije ni kročio, Mršić je pak odlučio igrati na sigurno s Karlom Žganecom u prvoj petorci.

Mršićev odabranik je u petoj minuti zbog druge osobne zasjeo na klupu, a pored Stocktonovih i Hopsonovih trica Krka se činila nedoraslom. Čini se da je to ponijelo Cedevitaše, čak i malo previše pa su se na terenu podosta opustili. 

Ipak, koliko god se igrači činili nezainteresirani, to je začinilo utakmicu jer je Krka počela vraćati, a Cedevita bježati i tako sve do završnice treće četvrtine, kada su gosti, sljedeći Matica Rebeca, došli do izjednačenja.

Krka se u nekoliko navrata opasno približila Cedeviti što je domaćine napokon alarmiralo i podsjetilo ih da postoji i obrana koju trebaju igrati. 

Kako su minute tekle, iza sebe je dobru utakmicu ostavljao Jackson. Pa tako, iako su njegov ulazak na parket obilježile dvije izgubljene lotpe i nesportska zbog nepoznavanja pravila o prekršajima u tranziciji zbog koje je bio zbunjen, sudac ilija Belošević sve mu je objasnio.

Kada su početne “zbunjoze” prošle Jackson je pokazao što zna, a svima u Dvojci postalo je jasno da gledaju jednog od najbržih košarkaša koji su ikad kročili na zagrebačke parkete. Ipak, iako smo to znali, čini se, toga nismo bili svjesno dok to nismo uživo i vidjeli.

Nažalost u posljednjoj četvrtini Cedevita nije pokazala ništa svježe, a minimalnu prednost jedva su zadržavali i to zahvaljujući klasnim razlikama. Nakon nestanka struje za 75:75 zabio je Marko Luković, a Sandi Čebular tricom je donio gostima prednost 80:79, dvije minute prije kraja.

Cedevitu su u život vratili Žganec i Babić, dok je dvadesetak sekundi prije kraja Rebec na zaostatku od “pola koša” gađao tricu i promašio.

Krka je ipak izborila još jedan napad, ali i izgubila loptu, odnosno poklonila je Cedeviti. Nju je pak Marko Arapović u izvođenju sa strane poklonio Čebularu, koji je šest desetinki do sirene zabio za pobjedu.


Komentari