Sandra Perković: Jedva čekam Hanžek

Facebook

Nakon što je osvojila zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu u Londonu, najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković nema vremena za odmor

Sandru Perković u nedjelju je očekuje nastup u Birminghamu, zatim će 29. kolovoza nastupiti na Hanžekovićevom memorijalu, a 1. rujna je i završnica Dijamantne lige u Bruxellesu.

“Sezona je dugačka, a do njezina kraja imam još tri natjecanja. Dva mitinga Dijamantne lige, te nastup na Hanžeku kojem se posebno radujem,” kazala je Perković na novinarskoj konferenciji održanoj na stadionu Mladosti uz Savu uoči ovogodišnjeg izdanja zagrebačkog mitinga.

Sandra je otkrila kako je londonskim zlatom ispunila prvi cilj ove sezone. No, njezine ambicije na tome ne prestaju.

“Moja glava je čista. Zlatna medalja me nije emotivno potrošila. Prvi cilj ove sezone, a to je bilo zlato na svjetskom prvenstvu, sam ispunila. Sada se mogu koncentrirati na završnicu sezone. Drugi cilj je pobjeda u Dijamantnoj ligi. Kvalitetno smo radili i dobro sam pripremljena. Odmah nakon dolaska iz Londona vratila sam se normalnom ritmu treninga,” dodala je.

Nakon nastupa u Birminghamu u nedjelju, dvostruka olimpijska pobjednica, dvostruka svjetska prvakinja, te četverostruka europska prvakinja, okreće se nastupu na zagrebačkom mitingu.

“Uvijek sam sretna i ponosna na zagrebački miting. Atletičari vole nastupati u Zagrebu i uživaju u našem gradu,” dodala je.

U Zagreb dolaze i njezine glavne konkurentice.

“Sve žele bacati u Zagrebu. Moje glavne konkurentice dolaze u Zagreb jer se ne žele opustiti uoči završnice Dijamantne lige,” dodala je.

Sandra je prvi put na ‘Hanžeku’ nastupila 2006. godine i teško se odlučila koji joj je do sada nastup na Mladosti bio najdraži.

“Prvi put sam nastupila 2006. godine. Teško mi je izabrati najdraži Hanžek, ali svakako jedan od najposebnijih je bio 2015. kada sam bacila na granicu 70 metara i postavila rekord mitinga 69,88,” kazala je Perković poručivši navijačima da i ove godine dođu u što većem broju.

“Neka dođu vidjeti što sam nakon zlata u Londonu ostavila za Hanžek,” poručila je najbolja hrvatska sportašica.

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić je poručio kako nikada nije sumnjao u Sandru, još jednom joj čestitavši na londonskom zlatu. Bandić je potom citirao latinski natpis iznad ulaza u dubrovački Knežev dvor.

“Obliti privatorum publica curate,” kazao je Bandić nastavivši: “Zaboravite privatno i brinite se za javno. Međutim, strašno je koliko i sportaši moraju žrtvovati privatan život.”

Hanžek će i ove godine imati humanitarni karakter. Treću godinu zaredom Hrvatski Caritas, na poziv vodstva Hanžekovićevog memorijala, sudjeluje na najvećem atletskom natjecanju u Hrvatskoj dodajući ovoj sportskoj priredbi humanitarnu dimenziju. U sklopu svog programa “Za 1000 radosti”, Caritas će na Hanžekovićevom memorijalu prikupljati pomoć za najsiromašnije obitelji u Hrvatskoj, koju provodi pod nazivom “Intervencija”.

“Ima onih koji se natječu u životnim borbama. U njima sudjeluju mnoge naše obitelji koje se bore s raznim izazovima: oskudicom, bolesti, dugovima, beznadnosti,” kazao je Boris Peterlin iz Hrvatskog Caritasa.

Dodao je kako će svaki gledatelj na zagrebačkom atletskom mitingu dobiti narukvicu s prigodnom porukom. Prve dvije su dobili Sandra Perković i Milan Bandić. Sandra onu s porukom “Zašto ne slaviti ?”, a gradonačelnik s porukom “Zašto ne stvarati ?”.

Ovogodišnje, 67. izdanje Memorijala Borisa Hanžekovića održat će 29. kolovoza na stadionu Mladosti uz Savu. Dan ranije će najbolji svjetski bacači kugle kraj zagrebačkih fontana nastupiti na 3. Memorijalu Ivana Ivančića.


Komentari