Prvi turnir ženske Regionalne vaterpolo lige u Zagrebu

Ilustracija / WIkimedia

Nakon 10 godina uspješnog odigravanja muške Regionalne vaterpolo lige, po prvi puta i žene dobivaju priliku zaigrati na istom natjecanju.

Domaćin 1. turnira upravo je Zagreb te će se na bazenima ŠRC Mladost od 23. do 24. 2. odigravati prve utakmice.

Regionalnu ligu zaigrat će četiri kluba, po dvije prvoplasirane momčadi prvenstva Hrvatske i Srbije iz sezone 2017., odnosno Mladost i Bura iz Hrvatske te Crvena Zvezda i Vojvodina iz Srbije.

– Mladost otvara turnir utakmicom s jakim protivnicama ekipe Vojvodine u petak navečer. Druga utakmica je nešto lakša jer protivnik Bura iz Splita dolazi u nešto oslabljenom sastavu u odnosu na prošlu godinu, dok zadnju utakmicu igramo s Crvenom Zvezdom. Vjerujem da će to biti najteža utakmica, napeta i neizvjesna. Za sve nas dobro da imamo što više takvih kvalitetnih i jakih utakmica. Dođite i podržite nas, očekujemo vas na Mladosti na Savi. – rekla je Mia Šimunić, trenerica Mladosti.

Drugi turnir Regionalne lige igra se za mjesec dana u Srbiji, dok će se finale odigrati na dan muškog finala istog natjecanja, točnije 14. travnja. U finale se plasiraju dvije najbolje ekipe prvog i drugog turnira, nakon svih zajednički odigranih utakmica.

Petak, 23.02.2018.

19:30 utakmica ŽAVK Mladost – VK Vojvodina

20:50 utakmica ŽVK Crvena Zvezda – VK Bura

Subota, 24.02.2018.

09:30 utakmica ŽVK Crvena Zvezda – VK Vojvodina

10:50 utakmica VK Bura – ŽAVK Mladost

17:30 utakmica VK Vojvodina – VK Bura

18:50 utakmica ŽAVK Mladost – ŽVK Crvena Zvezda


Komentari