Vodič kroz jesensku sezonu: Koncerti koji nas očekuju do kraja godine

Nakon ljeta i ljetnih festivala u Zagrebu, došlo je vrijeme za koncertnu sezone koja je i ove jeseni jako bogata

Sigur Ros – 20. listopada u Domu sportova

Sigur Ros je već na početku karijere, ostavio neizbrisiv trag u povijesti glazbe, a za čitav njihov opus kritičari imaju gotovo isključivo riječi hvale, kao i za njihove koncerte. Hrvatsku će posjetiti u sklopu europske turneje na kojoj koncerte izvode u dva seta s kompletnom vlastitom produkcijom – ozvučenjem, rasvjetom i video ekranima. Cijena ulaznice za parter iznosi 250 kn, a za tribine 270 kn.

Gibonni – 21. listopada u Arena Centru

Koncert u Areni Zagreb prvi je Gibonnijev nastup u ovoj dvorani. Svi koji su pratili njegov uspjeh, počev od 1991. kada kreće njegova samostalna karijera, preko hitova „Tempera“, „Lipa moja“, „Činim pravu stvar“, „Mirakul“, „Libar“, „Žeđam“, „Oprosti“, „Posoljeni zrak i razlivena tinta“, „Judi, zviri i beštimje“, „Onako, od oka“, „Udica“ pa do aktualnog singla „Bella Figura, Bella Pitura“ znaju da publika s nestrpljenjem očekuje svaki Gibonnijev koncert, i da se uvijek traži karta više. U ovom slučaju ulaznice za fan pit i lože su rasprodane.

Tram 11 – 11. listopada u Domu sportova

Veliki povratak za pamćenje, za sve koji su uspjeli kupiti karte s obzirom na to da je koncert instantno rasprodan

Tram-11-770x439_c

Fink – 12. listopada u Močvari

Nakon dvije i pol godine u Močvaru se 12. listopada vraća Fin Greenall i njegov bend Fink. Cijena ulaznice je 80 kuna, a na dan koncerta 100.

Bryan Adams – 9. studenog u Areni Centar

Bili njegov fan ili ne, svakako mu moramo priznati zavidnu i prije svega – aktivnu karijeru, dugu više od 35 godina, čime se rijetko koji  muzičar može pohvaliti! Adams ne samo da, poput nekih svojih kolega, ne živi na starim lovorikama, već naprotiv, konstantno evoluira i ničime ne daje naslutiti da bi mogao usporiti! Najnoviji album »Get up«, ujedno  je i njegov 13. studijski album, nastao u suradnji s dugogodišnjim suradnikom Jim Vallanceom i producentom Jeff Lynneom, glasovitim frontmenom grupe Electric Light Orchestra. Sadržava ukupno trinaest pjesama – devet potpuno novih, studijskih te četiri akustične u kojima je naglašena jedinstvenost vokala BA. Cijene ulaznica kreću se od 299 do 750 kuna.

Bryan_Adams_Hamburg_MG_0631_flickr

Fleet Foxes – 9. studenog u Tvornici kulture

Drugo zagrebačko gostovanje folk-rock divova koji su se u svom trećem studijskom izdanju “Crack-Up“ malo odmaknuli od klasičnog indie folka u smjeru progresivnog folka. Ulaznice se kreću od 150 do 200 kuna.

Dubioza kolektiv – 17. studenog u Domu sportova

Najveći bend naše regije, Dubioza Kolektiv, vraća se u Dom sportova 17. studenog na svoj jedini zagrebački nastup u ovoj godini. Ulaznice možete nabaviti po cijeni od 90 kuna, a na dan koncerta ona će iznositi 110 kuna.

Zola Jesus – 18. studenog u Močvari

Treći put u Zagrebu, nakon Tvornice kulture ovog puta nastupit će u Močvari. Cijena ulaznice je 80 ili 100 kuna na dan koncerta.

mitchell-orr-179532

Gogol Bordello – 1. prosinca  u Tvornici kulture

Zagrebu zasigurno prirediti još jednu večer za pamćenje,  a u tome će im se kao predgrupa pridružiti Lucky Chops. Cijena ulaznica kreće se od 140 do 180 kuna.

Pozitivan koncert – 2. prosinca u Ledenoj dvorani

Brkovi, Kawasaki 3p, Elemental, Repetitor i Otrovna Kristina su bendovi koje ćete imati priliku čuti. Cijena karte iznosi 70 kuna, a na dan koncerta iznosit će 10 kuna više.

S.A.R.S – 15. prosinca u dvorani Vatroslav Lisinski

Jedan od trenutačno najpoznatijih bendova u regiji, S.A.R.S., za svoju zagrebačku publiku priprema pravu poslasticu – u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog nastupit će 15. prosinca u 20 sati. Ljubav između Zagrepčana i S.A.R.S.-a dokazana je još prošle godine kad su održali dva velika koncerta u Domu sportova, što su ujedno bili i njihovi najveći nastupi dotad jer je u publici bilo  gotovo 20.000 ljudi. Cijena ulaznice kreće se od 130 do 190 kuna.

Darko Rundek – 16. prosinca u Domu sportova

Darko Rundek i prateći orkestar u sklopu turneje “Apocalypso Now” i time će zaključiti proslavu 20. rođendana legendarnog albuma “Apokalipso”.

 

 

 


Komentari