(VIDEO) Pogledajte kako je slovenski golman ‘izludio’ Zagrebaše

screenshot: youtube

Iako su vodili gotovo cijelu utakmicu, Zagrebaši na kraju mogu biti sretni s osvojenim bodom.

Nakon remija kod Kristianstada u prvom kolu Lige prvaka, rukometaši PPD Zagreba su u 4. kolu regionalne SEHA lige u svojoj dvorani odigrali bez pobjednika 25-25 (16-14) i protiv slovenskog Celja. Zanimljivo, početak utakmice je odgođen 15 minuta jer su gosti kasnili na utakmicu, no rezultat ih je ovaj put pomazio.

Zagreb je u drugom dijelu imao i 5 pogodaka prednosti, ali tada je na scenu stupio sjajni slovenski vratar Urban Lesjak koji je obranio nekoliko zicera našim igračima i sveo ih na samo 9 postignutih golova u drugom poluvremenu. Pri rezultatu 25-25 obje momčadi su mogle doći do pobjede. Prvo je Josip Valčić upropastio napad Zagreba napravivši prekršaj u napadu te je Celje imalo priliku otići iz Zagreba s punim plijenom.

No, tada se ukazao drugi slovenski golman, Matevž Skok, koji brani boje Zagreba. U posljednjim trenutcima Skok je obranio udarac Jake Malusa i tako sačuvao bod Zagrebu.

U redovima hrvatskog prvaka najbolji su bili Mandalinić (5) i Kontrec (4), dok su Slovence predvodili Mačkovšek (5) i Marguč (4), dok je sjajni Lesjak imao čak 16 obrana za slovensku momčad.

Na ljestvici lige vodi Vardar s 9 bodova, a PPD Zagreb i Celje imaju po 7.

 


Komentari