KOJA SRAMOTNA ODLUKA: Sandra Perković izostavljena s popisa za najbolju atletičarku

Facebook

Sezonu je okončala bez poraza, osvojila europsko zlato, obranila olimpijsko zlato, nadmašila konkurenciju na Dijamantnoj ligi i slavila u svih sedam mitinga, ali sve ovo nije bilo dovoljno čak ni za plasman u finale izbora za najbolju atletičarku Europe!

Sandra Perković bila je nominirana za tu kategoriju, no Europski atletski savez (EAA) skratio je liste te je apsurdnim sustavom odabira (glasovanje preko društevnih mreža te glasovi medija, atletskih saveza i stručnjaka) u potpunosit ignorirao rezultate hrvatske bacačice diska koja posljednjih godina jednostavno nema konkurencije i hicima ostavlja svoje konkurentice nekoliko metara iza sebe, pišu 24 sata.

[box type=”info” align=”” class=”” width=””]Za titulu  najbolje atletičarke bore se svjetska rekorderka i olimpijska pobjednica u kladivu, Poljakinja Anita Wlodarczyk, španjolska visašica Ruth Beitia, koja ima olimpijsko zlato i europsko srebro te grčka skakačica s motkom Ekaterina Stefanidi koja se okrunila naslovom europske prvakinje i  osvojila olimpijsko zlato.[/box]

U tom izboru naše Sandre jednostavno nema, a Blanka Vlašić  bila je izabrana 2007. i 2010. godine.

Jedina pet puta osvojila Dijamantnu

Sandra je osvojila Dijamantnu ligu peti put u nizu. Šest dijamanta ima samo francuski motkaš Renaud Lavillenie. Sandra za Dijamantnu ligu ima još jedan cilj. Biti rekorderka na svakom stadionu. Ove sezone srušila je 26 godina star rekord u Londonu pa ih je za srušiti ostalo još samo šest, u Zürichu, Oslu, Rabatu, Monacu, Rimu i Bruxellesu.

Sara Kolak ipak ostala u konkurenciji.

Sara Kolak koja je senzacionalno osvojila zlato u bacanju koplja na Olimpijskim igrama ostala je na popisu kandidatkinja za najbolju mladu europsku atletičarku 2016. godine. Osim Sare, za najbolju mladu atletičarku bore se 20-godišnja Britanka Dina Asher-Smith, europska prvakinja na 200m te 22-godišnja Belgijanka Nafissatou Thiam, zlatna u sedmoboju u Rio de Janeiru.

 


Komentari