Hrvatska surova realnost svjetskog prvaka: ‘Ispao sam pravi naivac…’

Photo: Igor Soban/PIXSELL

Tin Srbić prije 2 mjeseca postao je prvi Hrvat koji se okitio zlatnom medaljom na Svjetskom prvenstvu u gimnastici. 

Kako to već obično biva, nakon uspjeha mnogi su se naslikavali s Tinom, obećavajući mu brda i doline, od političara sponzora, no kad je trebalo pomoći svi čestitari su preko noći nestali. Tin ne krije razočaranje:

“U ova dva mjeseca u mom se životu ništa nije promijenilo, ništa se nije dogodilo. Baš je sve ostalo po starome. Eto, čak si ni novi automobil nisam uspio kupiti. Nisam od nikoga ništa tražio. Zlatna medalja trebala je ubrzati proces dvorane, no u Lučkom, gdje bi trebao biti novi gimnastički centar, nije se ništa pomaknulo s nulte točke”, kazao je u uvodu razgovora za Večernji.

Na pitanje jesu li se javili sponzori koji bi mu pomogli je rekao:

“Jesu, javili su se. Obećali su puno, prolazili su dani pa i mjeseci i, kada bih ih nazvao, u početku su mi govorili da budem strpljiv, a onda su se prestali javljati. Ispao sam pravi naivac”, poručio je Srbić koji kaže i kako će se za novu sezonu pripremati u svojoj staroj dvorani, kojoj je više od 130 godina.

“Nova dvorana mogla bi biti brzo gotova, ali prvo treba potpisati ugovor. Zaista ne znam zašto je to stalo, ali ponavljam – ne opterećujem se. Zlato sam osvojio u uvjetima koje za sada imam”.


Komentari