Cro Cop ljut na napise o tome koliko zarađuje: ‘Novcem se hvale samo djeca i budale’

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Pojedini mediji pomalo zlobno su pisali kako je Mirko Filipović za zadnju borbu zaradio ogroman novac za samo 60 sekundi borbe.

Nakon što je ekspresno nokautirao Kohsaku Mirko se zadovoljan vratio u domovinu, no priče o brzoj i lakoj zaradi, očekivano, nimalo mu se ne sviđaju. Pojedini mediji pisali su o 350 tisuća dolara koje je zaradio “za samo 60 sekundi”.

“Smatram da su financijski prihodi privatna stvar svakog pojedinca koji kruh zarađuje na slobodnom tržištu, a ne na državnom proračunu, ali razumijem interes novinara za tu temu jer je zanimljiva i intrigantna. Ipak, nagađanja i pretpostavke rekla-kazala ne bi trebale biti tema ozbiljnog novinarstva. Što je, tu je. Moj program za 2018. godinu je samo opušteno bez nerviranja, pa neka pišu što žele i što ih raduje”, izjavio je Mirko za Index.

Na upit je li ikada razmišljao da objavi koliko je zaradio u karijeri je pak kazao:

“Pa ne, to je moja stvar. Novcem se hvale samo djeca i budale, a ja nisam ni jedno niti drugo. Bio bi to i dugačak popis, jer pod ‘ukupnu zaradu’, za razliku od ostalih koji tu podrazumijevaju isključivo novac, ja ubrajam i sve zarađene bolove, operacije, šavove i ozljede koje sam također ‘zaradio’. Naravno, to nikoga ne zanima, bitan je samo novac.”

Mirko je također ponovio kako mu se ne sviđa čudan Rizinov pravilnik o bandažiranju, prema kojoj su bandaže jako tanke zbog čega je i ozlijedio šaku.

“Šaka je već puno bolje i za par dana će biti OK. Da, čudan pravilnik o bandažiranju nikako ne ide na ruku borcima. Bandaže su toliko tanke da je šansa za ozljedu velika. Zašto je to tako? Tko bi znao, kao da će malo deblja bandaža koja štiti šaku značiti jači udarac… Naravno da neće, ali pravila su jednostavno takva. S jedne strane inzistiraju na takvim trivijalnostima, dok je s druge strane normalno da borac dan prije borbe na vagi ima 77 kilograma, a idući dan prije borbe ima 90 kilograma. I to je prema pravilima!? Smatram da se nadležni autoriteti trebaju pozabaviti s tim, kada su im već puna usta zaštite boraca.”


Komentari