(VIDEO) Pogledajte prvijenac Duje Čopa u dresu Standarda

screenshot: youtube

Nogometaši Standard Liegea pobijedili su Lokeren 2-1 u susretu osmog kola belgijskog prvenstva, a prvi pogodak za pobjednički sastav zabio je Duje Čop.

Gosti su poveli u posljednjim trenucima prvog dijela golom Aminea Benchaima. Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 47. minuti kada je Lokeren ostao s igračem manje nakon što je isključen Stefano Marzo. Pet minuta kasnije bivši napadač Dinama je izjednačio svojim prvim golom u dresu Standarda. Nakon ubačaja s desne strane Čop se odlično snašao, utrčao na prvu stativu i glavom pospremio loptu u mrežu.

U 90. minuti pocrvenio je i domaći veznjak Carlinhos, a tri minute kasnije Standard je stigao do pobjede golom Josea Mpokua.

Čop je odradio svih 90 minuta, baš kao i Jakov Filipović u suparničkim redovima.

Gent je kod kuće izgubio od Zulte Waregema 0-1 i našao se u opasnoj zoni. Pobjednika je odlučio pogodak Ivana Šaponjića u trećoj minuti.

Lovre Kalinić je branio za domaći sastav, dok je Franko Andrijašević igrao do 56. minute.

Na ljestvici vodi Club Bruge sa 21 bodom, Charleroi je drugi sa 17 bodova, a treći je Zulte Waregem sa 16 bodova. Standard je na 11. mjestu sa 9 bodova, a Gent na 14. poziciji ima šest bodova. Na začelju je Oostende s dva boda.

https://www.youtube.com/watch?v=9BJoxWGr2jU

 


Komentari