(VIDEO) Pogledajte majstorski gol Mandžukića, ali i promašaj za zaborav

EPA/ALESSANDRO DI MARCO

U posljednjem susretu četvrtfinala talijanskog nogometnog Kupa Juventus je u gradskom derbiju pobijedio Torino 2-0, a drugi pogodak na utakmici postigao je hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić.

Juve je poveo u 15. minuti golom Douglasa Coste na asistenciju Paula Dybale, a na 2-0 povisio je Mandžukić u 67. minuti. Hrvatski napadač, koji je utakmicu počeo u vrhu napadu a ne na krilnoj poziciji, majstorski je prebacio loptu preko Torinovog vratara u situaciji jedan na jedan.

Nakon gola sudac Daniele Doveri je tražio video provjeru zbog navodnog prekrašaja Samija Khedire, ali je priznao pogodak torinskoj ‘Staroj dami’ nakon čega je trener Torina Siniša Mihajlovića ‘poludio’ zbog čega je isključen.

Mandžukić je igrao do 78. minute kada je umjesto njega u igru ušao Gonzalo Higuain. Mogao je Mandžo zabiti još jedan gol, ali je u izglednoj situaciji promašio loptu.

Juventus će u polufinalu igrati protiv Atalante koja je u utorak priredila iznenađenje pobijedivši na gostovanju lidera Serie A Napoli 2-1. Gosti su poveli u 50. minuti golom Timotyja Castagnea, a na 2-0 povisio je sjajni Alejandro Gomes u 81. minuti. Tračak nade domaćinu vratio je Dries Mertens u 84. minuti, no u preostalom vremenu Napoli nije uspio izjednačiti.

U drugom polufinalnom paru sastaju se Milan i Lazio. Milan je 27. prosinca u gradskom derbiju pobijedio Inter 1-0 nakon produžetaka, a pobjednika je odlučio pogodak Patricka Cutronea u 104. minuti. Dan ranije Lazio je identičnim rezultatom porazio Fiorentinu sa 1-0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Senad Lulić već u 6. minuti.

Prve utakmice polufinala su 31. siječnja, a uzvrati su 28. veljače.

REZULTATI ČETVRTFINALA
Juventus - Torino     2-0 (Costa 15, MANDŽUKIĆ 67) 
Igrano 2. siječnja
Napoli - Atalanta     1-2 (Mertens 84 / Castagne 50, Gomes 81)
Igrano 27. prosinca:
Milan - Inter         1-0 (Cutrone 104)
Igrano 26. prosinca:
Lazio - Fiorentina    1-0 (Lulić 6)


Komentari