VELIKA PLJUSKA HRVATSKOM NOGOMETU: Predsjednik Vorskle poručio: ‘Bilo mi je neugodno na Maksimiru’

Facebook

Može se reći kako predsjednik ukrajinske momčadi ima pravo.

U Hrvatskoj se već gotovo uvriježila činjenica da na utakmice domaće lige navijači baš i ne dolaze. Primjerice prosjek Dinamovih navijača na domaćim utakmicama za cijelu prošlu godinu bio je oko 3.800 ljudi, dok je recimo Lokomotiva skupila u prosjeku tek oko 1.300 gledatelja. Slika je to koja realno ocrtava stanje u hrvatskom nogometu. Mi smo se možda s time i pomirili, ali kada god u Hrvatsku dođu stranci čudom se čude kako klubovi te velika nogometna nacije imaju slabu podršku s tribina. U redu, čast izuzecima poput Hajduka, ali realno stanje na tribinama je očajno.

Baš je jedan takav, loš dojam, ostavila utakmica trećeg pretkola Europske lige između Lokomotive i ukrajinske Vorskle koja se igrala u četvrtak 28. srpnja na Maksimiru. Na stadionu se skupilo 300-tinjak gledatelja, što u prijevodu znači kako su igrači mogli čuti jedni drugima misli. Grobna tišina inače se čuje samo na utakmicama na kojima vlada zabrana navijačima, a te su utakmice na glasu kao vrlo neugodne jer tišina na stadionu na kojem se igra natjecateljski nogomet je sve, ali nije poželjna.

Bilo im neugodno igrati na Maksimiru

Ovdje nije riječ o izvlačenju iz konteksta niti bilo čemu slično, stanje je doista takvo, a to je potvrdio i predsjednik ukrajinske Vorskle, Roman Chernyak.

“Bilo nam je neugodno igrati na Maksimiru koji je bio prazan. Domaćih navijača gotovo uopće nije ni bilo. Naši simpatizeri su čak bili zastupljeniji. Nogomet se igra zbog navijača pa bez njih to nije to. Uvjeren sam da ćemo u Poltavi imati dobru podršku i zato moramo ostvariti dobru igru i rezultat”, kazao je Chernyak.

Svaka riječ nakon ove izjave je suvišna. Nažalost stanje se neće promijeniti jer Lokomotiva je u očima Hrvata samo Dinamova filijala. A zašto bi uopće išli na utakmicu filijale, ako ne idu na utakmice Dinama?


Komentari